UP

A klinikáról

mondták

Home > Orvos

Orvos


Bognár Gábor

...segíteni és gyógyítani. Testet és lelket egyaránt. Sebészként és plasztikai sebészként egyaránt. Én nem kérdezem, miért vágyik valaki a változásra, ha attól lesz magasztosabb, vagy szebb, vagy boldogabb. Az én szerepem ebben a Világban, hogy tudásomhoz mérten megadjam, amire Ön vágyik. Tudja ... hogy szárnyalhasson…

 

 

Dr.  Bognár Gábor  Ph.D.

sebész és plasztikai sebész

 

 

 

Tagja a Magyar Sebész Társaságnak (MST) és a Magyar Plasztikai Égés- és Helyreállító Sebészeti Társaságnak (MPÉHST).

A Magyar Sebész Társaságban-ban az Ellenőrző Bizottság rendes tagja.A Semmelweis Egyetemen szerzett diplomát 1992-ben és az Egyetem II. sz. Sebészeti Klinikáján dolgozik folyamatosan ma egyetemi docensi beosztásban. Sebészeti és plasztikai sebészeti képzése és tapasztalatszerzése külföldön a következő Klinikákhoz kötődik:

 

Freiburg - 1998-óta, évente: 4-6 hét (1999-2000: 18 hónap) laparoscopos és minimálisan invazív sebészet, emlősebészet, emlőrekonstrukció, body contouring, mikrosebészet, kézsebészet és ugyanekkor:
Freiburg - Erich Lexer Klinik: esztétikai plasztikai sebészet (mellplasztika, hasplasztika, arcplasztika), lipofilling, kozmetológia

…számomra Freiburg a bölcső, ahova mindig visszavágyom és visszatérek. A német kollegák precizitása és szakmai profizmusa engem is alázatossá tett és mindig a legújabb technikák elsajátítására sarkallt. A Lexer Klinika egy olyan műhely, ahol megtanulhattam, hogy a páciens mindenképp és mindenek felett a középpontban kell, hogy álljon. A klinika jelmondatát vallom: „Salus aegroti suprema lex esto”- a beteg üdve a legfelsőbb törvény.

 

Zürich – mikrosebészet
Basel – hasplasztika, orrplasztika, emlősebészet, perforátor erek sebészete, fenékplasztika

…számomra Svájc a harmónia szigete, ahol elmélyülten és mégis felszabadultan tudtam a plasztikai sebészet sokféle és szerteágazó Világát bebarangolni. Kollegialitás, bizalom, és a tudás maximális átadása volt, amit ott kaptam.


Bécs – arcplasztika, arc rekonstrukció, emlősebészet, redukciós emlőplasztika, mikrosebészet
Innsbruck – emlősebészet, emlő rekonstrukció, body contouring, lipofilling, arc- és un. szem-körüli kombinált esztétikai sebészet, speciális redukciós mellplasztikák.

… A szomszédos Ausztria klinikáin az arc és a mell esztétikai és rekonstrukciós kihívásaiba mélyedhettem el több alkalommal. Mindig lenyűgözött az alázat, ahogy a legkisebb esztétikai problémát is a legnagyobb figyelemmel és technikai tudással igyekeztek orvosolni a beteggel vagy pácienssel történt, a legapróbb részletekig terjedő konzultációk után.

 

Tudományos munkáját Ph.D fokozat és több, mint 30 publikáció, ill. 60 prezentáció erősíti. Évente több külföldi mesterkurzuson és kongresszuson vesz részt. A hazai kongresszusi élet rendszeres szereplője.

… mindig hittem abban, hogy a sebész nem csak iparos, aki csak csinálja a szakmát, de tudós is, aki ha nem ír róla, annak a fejében  nem áll össze egy egységes egésszé a tudás. A publikáció efelett művészet és belső igény. Publikációim  rendszerező elemzések, ha tetszik a tanulmányaim és a tudásom lenyomatai.”Non opus est verbis, credite rebus”.