anyajegy plasztika

Az anyajegyek sok dilemmát okozhatnak. Melyiket? Mikor? Ki távolítsa el? Szabad-e hozzányúlni, vajon „elrákosodik-e” ettől vagy épp attól, ha nem teszünk semmit. Ezek a kérdések kavarognak sok nő fejében, és még ha a bőrgyógyász javasolja is az anyajegy eltávolítását, felmerül a kérdés: KI végezze el a műtétet? Milyen lesz a heg? Különösen fontos kérdés ez a problémás területeken, mint az arc, kéz, váll vagy épp a dekoltázs területe.

Az anyajegyek eltávolításakor két problémával lehet találkozni:

Egyik probléma, ha az anyajegy olyan helyen van, amit mindenki lát és a kommunikációnk része: az arc. A plasztikai sebészet évszázadok óta vizsgálja az ideális metszések irányát az arcon (és az egész testen). A plasztikai sebésznek ismerni kell ezeket az irányokat, melyek részben anatómiailag adottak, részben kis műfogásokkal megláthatók. Különösen fontos ez olyan részeken, ahol esztétikai egységek, vagy anatómiai szervek találkoznak (mint pl.: a szájzug, az orrgyök, a szem belső és külső zuga, a fül és az ajak pereme stb.). Megfelelő technikával és a helyes irányban végzett kimetszések hegei ideális esetben szinte láthatatlanok lesznek.

A másik probléma a kimetszés területének feszülése és/vagy nem ideális anatómiai lokalizációja. Kényes terület a váll, a szegycsont feletti rész (ami a dekoltázsba kerül!), a hát vagy a lábszár. Egy bizonyos méretnél nagyobb anyajegyek kimetszése utáni feszülés mentes sebzáráshoz – ami a szép heg alapja – valamilyen plasztikai technika alkalmazását