Lecsúszott implantátum

A mellnagyobbítás egy komoly műtét, mely, ha szép eredménnyel valósul meg, úgy talán egy évek óta dédelgetett álom válik valóvá. De mi van, ha az álom egyszer csak – szó szerint – lecsúszik, és a tükörbe nézve elfogadhatatlan asszimmetriát lát a páciens. Mi lehetett az oka? Ki hibázott? Mit rontottam vagy rontottak el? Meg lehet ezt egyáltalán oldani? Ezek a kérdések vezetik a pácienseket aztán – a fenti esetekben is – egy rekonstrukcióban is jártas sebészhez.

Több ok lehet: Túl nagy implantátum, gyenge kötőszövet, a szorítópánt erőltetett és hetekig tartó használata, ami hazánkban nagy divat a sebészek között, bár európai klinikákon nem találkozunk vele. A pánt lenyomja az –esetleg túl nagy és rosszul kimért – implantátumot a mell alsó részéhez, ahol a műtét után az átvágott majd összevarrt szöveteknek kellene gyógyulniuk. A nyomás alatt gyenge heg képződhet, s az implantátum támasz nélkül marad. Ez lehet az az implantátum „lecsúszásának”. Ezt újabb műtéttel kell majd korrigálni, s ahogy a képeken is látható, eredményesen.

A tok alsó felének speciális un. „hammock”- , azaz „hintaágy”- plasztikájával a gyenge , megnyúlt tokrészletből erősebb az implantátumot megtartó támaszt képezhetünk. Ha Önnél kialakult ez az állapot, az Imágo Plasztikánál erre is van megoldás.