Dr. Bognár Gábor Ph.D.

egyetemi docens, sebész és plasztikai sebész

…segíteni és gyógyítani. Testet és lelket egyaránt. Sebészként és plasztikai sebészként egyaránt. Én nem kérdezem, miért vágyik valaki a változásra, ha attól lesz magasztosabb, vagy szebb, vagy boldogabb. Az én szerepem ebben a Világban, hogy tudásomhoz mérten megadjam, amire Ön vágyik. Tudja … hogy szárnyalhasson…

Tagja a Magyar Sebész Társaságnak (MST) és a Magyar Plasztikai Égés- és Helyreállító Sebészeti Társaságnak (MPÉHST).

A Semmelweis Egyetemen szerzett diplomát 1992-ben és az Egyetem II. sz. Sebészeti Klinikáján dolgozik folyamatosan, ma egyetemi docensi beosztásban.

Nemzetközi tapasztalat

Freiburg – Németország

Sebészeti és plasztikai sebészeti képzése és tapasztalatszerzése külföldön a következő Klinikákhoz kötődik:

Freiburg – 1998-óta, évente: 4-6 hét (1999-2000: 18 hónap) laparoscopos és minimálisan invazív sebészet, emlősebészet, emlőrekonstrukció, body contouring, mikrosebészet, kézsebészet és ugyanekkor:
Freiburg – Erich Lexer Klinik: esztétikai plasztikai sebészet (mellplasztika, hasplasztika, arcplasztika), lipofilling, kozmetológia

…számomra Freiburg a bölcső, ahova mindig visszavágyom és visszatérek. A német kollegák precizitása és szakmai profizmusa engem is alázatossá tett és mindig a legújabb technikák elsajátítására sarkallt. A Lexer Klinika egy olyan műhely, ahol megtanulhattam, hogy a páciens mindenképp és mindenek felett a középpontban kell, hogy álljon. A klinika jelmondatát vallom: „Salus aegroti suprema lex esto”- a beteg üdve a legfelsőbb törvény.

Zürich és Basel – Svájc

Zürich – mikrosebészet
Basel – hasplasztika, orrplasztika, emlősebészet, perforátor erek sebészete, fenékplasztika

…számomra Svájc a harmónia szigete, ahol elmélyülten és mégis felszabadultan tudtam a plasztikai sebészet sokféle és szerteágazó Világát bebarangolni. Kollegialitás, bizalom, és a tudás maximális átadása volt, amit ott kaptam.

Bécs és Innsbruck – Ausztria

Bécs – arcplasztika, arc rekonstrukció, emlősebészet, redukciós emlőplasztika, mikrosebészet

Innsbruck – emlősebészet, emlő rekonstrukció, body contouring, lipofilling, arc- és un. szem-körüli kombinált esztétikai sebészet, speciális redukciós mellplasztikák.

… A szomszédos Ausztria klinikáin az arc és a mell esztétikai és rekonstrukciós kihívásaiba mélyedhettem el több alkalommal. Mindig lenyűgözött az alázat, ahogy a legkisebb esztétikai problémát is a legnagyobb figyelemmel és technikai tudással igyekeztek orvosolni a beteggel vagy pácienssel történt, a legapróbb részletekig terjedő konzultációk után.

Tudományos munka

Tudományos munka

Tudományos munkáját és Ph.D fokozat több, mint 30 publikáció, ill. 60 prezentáció erősíti. Évente több külföldi mesterkurzuson és kongresszuson vesz részt. A hazai kongresszusi élet rendszeres szereplője.

…mindig hittem abban, hogy a sebész nem csak iparos, aki csak csinálja a szakmát, de tudós is, aki ha nem ír róla, annak a fejében nem áll össze egy egységes egésszé a tudás. A publikáció efelett művészet és belső igény. Publikációim rendszerező elemzések, ha tetszik a tanulmányaim és a tudásom lenyomatai.”Non opus est verbis, credite rebus”.

Tudomány

A plasztikai sebészet mára egy komplex tudománnyá nőtte ki magát. A tudás nem jön magától és nem magától értetődő. A plasztikai sebésznek folyamatosan képeznie kell magát és nem elégedhet meg a tíz-húsz éve elterjedt hagyományos és sok esetben egyszerűbb technikákkal.

A mai dinamikusan fejlődő sebészeti világban a plasztikai sebészet spektruma is rohamosan szélesedik és az új eljárásoknak, műtéteknek az alkalmazása elengedhetetlen egy magára adó klinikai sebésznek. A kellő anatómiai ismeret, a sebésztechnikai tudás és a szakirodalom folyamatos és rendszeres követése éppúgy elvárható és elvárandó az orvostól, mint a figyelem és a kedvesség. A külföldi szakmai fórumokon, mesterkurzusokon való részvétel alap követelmény… nálam.

Freiburg, Zürich, Bázel, Bécs, Innsbruck plasztikai sebészete és sebészei kemény, markáns és jó iskolát adtak és adnak a mai napig, hiszen minden évben több hetet töltök náluk. A évek alatt szövődött kapcsolatok kollegiálissá, barátivá váltak és jó tudni, hogy a legmodernebb eszközöket és a legújabb műtéti technikákat első kézből vehetem át …. bármikor.

Néhány publikációim a plasztikai sebészet tárgykörében:

Pácienseink ezért választanak minket

Plasztikai sebészet 

Tudjuk, hogy a jó közérzethez mennyire fontos harmóniába kerülni önmagunkkal. Az Imago Plasztika büszke arra, hogy az évtizedek alatt számos páciensnek segített nagyban javítani az életminőségét. 

Amennyiben Ön a felkészültséget, a szaktudást, a teljes körű figyelmet és a megbízhatóságot egyaránt fontosnak tartja, kérjen ingyenes konzultációt.

Minőség

Kizárólag a legmodernebb eszközökkel és ötödik generációs implantátumokkal dolgozunk.

Szakértelem

Orvosunk docens a Semmelweis Egyetemen, Ph.D fokozatát több, mint 30 publikáció erősíti.

Kiváló helyszín

A beavatkozások könnyen megközelíthető helyen és kellemes környezetben zajlanak.

Bizalom

Tabuk nélkül kérdezhet orvosunktól, az Imago Plasztikánál biztonságban érezheti magát.

Négy gyerek és 4 császármetszés után vállalkoztam hasplasztikára. Több plasztikai sebésznél is voltam konzultáción, és végül a Bognár doktor úr mellett döntöttem. Sosem fogom megbánni, mert fantasztikusan jó szakember, mindamellett nagyon emberséges. Gyönyörű...

Kedves Doktor Úr! Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani. Talán a megfelelő orvost volt a legnehezebb megtalálni. Akire rá bízhatom magam. Innen már minden egyszerű volt. Így 2 hónappal műtét után a világ újra szép és "kerek". Bármikor nevetve belevágnék újra. Köszönet a gyönyörű cicikért.

Drága Doktor Úr! Sokszor eszembe jut az a pillanat amikor először találkoztunk és remény csillant az életemben,hogy végre olyan külsőt kaphatok amit megálmodtam magamnak. Azt éreztem,hogy végre lehetőségem lesz arra, hogy ha tükörbe nézek annak a nőnek lássam magam...

Plasztikai műtéteink