Hasfali sérv plasztikája

A hasfali sérvek sokszor okoznak problémát a betegeknek. A hasi sebészek és a plasztikai sebészek másféle megközelítéssel operálják a hasfali sérveket. A legkomplexebb műtéteket olyan plasztikai sebész tudja nyújtani, aki mind a hasi sebészetben, mind a plasztikai sebészetben járatos.

A képen látható asszony öt sikertelenül végződött hasfali sérvműtét és számtalan elutasítás után jelentkezett az Imago Plasztikánál, ahol Bognár dr. – aki sebész és plasztikai sebész is – vállalta fel a műtétjét. A műtét során hasi sebészeti és plasztikai sebészeti technikákat ötvözte a hasfal helyreállításában. A hasfal rétegeinek elcsúsztatása és műanyag háló beültetése folytán sikerült az emberfejnyi deformitást, a sérvet – melyben a vékonybelek nagy része és egy vastagbélkacs volt – megszűntetni. A behatolás klasszikus hasplasztikai metszésből történt.

Ugyan a korábbi műtétek miatti hegesedés és az óriási hasfali defektus miatt „lapos” hasat elérni nem lehetett, de az eredmény mind a páciens, mind a plasztikai sebész megelégedésére szolgált.