Arm lift

Arm plastic surgery, arm lift or „upper arm tensioning” (brachioplasty) is a surgical procedure, in which the entire upper arm is reshaped or it’s tightened by removing excess skin and adipose tissue. Frequent weight changes, genetic conditions and aging can cause fat accumulation and skin sagginess.

The accumulated adipose tissue on the upper arm can be removed by simple liposuction. If there’s excess, sagging skin on the area or the skin itself has lost its elasticity – due to aging or genetics – then an arm lift is needed. Depending on individual anatomical conditions, it may be advisable to combine two interventions.

Arm lift - good to know

Length of surgery

Approx. 1.5 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities
- Avoiding bodily strain
- Duration approx. 4-6 weeks
- Special pressure bondage for 6 weeks
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread

Anaesthesia

General ana esthesia

Length of stay in hospital

1-2 days

Karplasztika GAléria

Karplasztika

Karplasztika

Karplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Karplasztika 420.000 Ft.
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Karplasztikára azok a nők és férfiak a legalkalmasabbak, akiknek nincs nagy súlyfeleslegük, de ugyanakkor a felkar területén lévő bőrük megereszkedett, megnyúlt. Idővel a bőr ugyanis veszít rugalmasságából, a felkaron petyhüdt bőrfelesleg alakulhat ki, amely már sem sporttal, sem diétával nem hozható formába. A felkaron kialakult ráncos bőr zavaró lehet az öltözködésnél, tisztálkodásnál és pszichés zavarokat is okozhat. Ennek megoldása érdekében egyre több nő és férfi szánja el magát felkarplasztikára.

A konzultáció során részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a testkontúr és a szövetek minőségének precíz vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások, metszésvezetések ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel illetve az esetlegesen kiegészítésként szóba jövő zsírleszívással is.

Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy szalicilát tartalmú gyógyszert szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. Plasztikai beavatkozás előtt és után is kerülje a túlzott napozást.

A beavatkozást általános érzéstelenítésben, altatásban végzik, ambulánsan vagy egy napos kórházi bennfekvéssel egybekötve. A műtét kb. 1,5 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően.
Egy lokalizált zsírfelrakódás esetében, ahol a bőr elaszticitása még relatív megtartott, nincs szükség felkarfeszesítésre. Ebben az esetben a zsírszívás a választandó megoldás. Ha azonban a zavaró, lógó bőr- és zsírfelesleg már nagyobb és a megereszkedés is kifejezett akkor a felkarplasztika a választandó megoldás.
A tervezett metszés helye a beavatkozás előtt, a bőrön, álló helyzetben, megemelt végtagon pontosan, precízen bejelölésre kerül. A metszést olyan helyre tervezik, ahol a legkevésbé feltűnő. Felkarplasztika során a leggyakrabban alkalmazott metszésvezetés orsó vagy sarló alakú, amely a felkar belső felszínén fut a hónaljtól a könyökhajlatig, ill. csak a hónaljban rejtve. Kifejezett bőrfelesleg esetén szükség lehet további metszésre a hónaljárokban is. A műtétből keletkező heg kb. 10-16 cm hosszú, leeresztett karok mellett nem látható és ruházattal jól eltakarható. A sebészi metszéseket plasztikai öltésekkel zárják és pár napra szívó draint helyeznek be, amelyek a sebváladék elvezetését szolgálják. A műtétet követően, pár napra kompressziós kötést helyeznek fel a felkarra.

A gyógyulás elősegítése érdekében 1-2 hét szabadságot tervezzen be és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportot illetve minden olyan mozgást, ami a hegekre nézve feszülést jelent. 6 hétig viselni kell a kompressziós kötést, ami hozzájárul a duzzanat és fájdalom csökkentéséhez, valamint a kívánt forma kialakításához. A varratok a 14-21. nap után kerülnek eltávolításra. 6 hónapig kerülje a napozást vagy szoláriumot, mivel a hegek barnás elszíneződését okozhatják.

Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, bőr érzészavara, thrombembóliás szövődmények. Késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Karplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések