Body lift – Mommy makeover

Lower body sagging due to severe weight loss, pregnancy or aging can be corrected with this procedure, which includes body-shaping and tightening (it’s also called Lockwood’s body lift), and as a result an aesthetic appearance can be achieved. This procedure involves three classic plastic surgeries: abdominal wall tightening and abdominal plastic surgery, thigh plastic surgery, and buttocks plastic surgery.

Literally, a body lift does not mean tightening the whole body, it does not include tightening the chest or face. The advantage of a bodylift over multiple consecutive surgeries is that it saves time, results in better and more beautiful cosmetics, and that excess skin can be optimally tightened and distributed in all directions.

Body lift - good to know

Length of surgery

Approx. 4-6 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities
- Avoiding bodily strain
- Duration approx. 6 weeks
- Special pressure pants and corset for 6-8 weeks
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread

Anaesthesia

General anaesthesia

Length of stay in hospital

2-3 days

Alakformálás - Body lift árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Alakformálás (Body lift) Személyre szabott árajánlat
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Bodylift akkor válhat szükségessé, ha egy súlyos fogyás után jelentős mértékű bőrfelesleg alakul ki a has, a comb, a fenék, és a csípő területén, amely groteszk méreteket is ölthet. Ez jelentős lélektani teherhez illetve testi fogyatékossághoz vezethet. Ezekben az esetekben a testkontúr normalizálásához már nem elegendőek az egyes testrégión külön-külön kivitelezett plasztikai beavatkozások, ilyenkor a bodylift nyújthatja az optimális megoldást.

Egy felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a testkontúr és a szövetek minőségének precíz vizsgálata. Egy sikeres és komplikációmentes beavatkozás érdekében kötelező a lábak vizsgálata is, különös figyelmet fordítva az esetleges visszerekre és lymphoedemára. A tanácsadás során fényképek is készülnek, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások, metszésvezetések ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel.
Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. Plasztikai beavatkozás előtt és után is kerülje a túlzott napozást.

Mivel több beavatkozás történik, egy műtéten beül, így a bodylift egy nagy plasztikai műtétnek számít. A műtét lényegében „három az egyben”, vagyis a hasplasztika, a combplasztika és a fenékplasztika egy műtét keretén belül lesz kivitelezve. A metszések a bikini vonalba esnek, amelyek jól elfedhetőek. A sebészi metszéseket plasztikai öltésekkel zárják és legtöbbször 2 drain kerül behelyezésre, amelyek 3-5 napig a sebváladék elvezetését szolgálják. A műtétet követően, pedig azonnal egy speciális kompressziós nadrágot, fűzőt helyeznek fel. A műtét időtartama kb. 4-6 óra. Ha az Ön általános egészségi állapota jó, nincsenek egyéb belgyógyászati betegségei illetve magasabb műtéti rizikót jelentő faktorai, akkor ezt a beavatkozást alacsony kockázattal el lehet végezni. A műtét kapcsán előfordulhat nagyobb mennyiségű vérvesztés, amely vérátömlesztést, transzfúziót tehet szükségessé. A bodylift altatásban történik, 3-7 napos kórházi bennfekvéssel. Minimum 3-4 héttel kell számolni, mire testileg, fizikailag újra fitt lesz.

A gyógyulás elősegítése érdekében 3- 4 hét szabadságot tervezzen be és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportokat illetve minden olyan mozgást, ami a hegekre nézve feszülést jelent. Az első napokban ágynyugalom, immobilizáció szükséges és ez idő alatt fontos a trombózis megelőzésére adott injekció (Heparin). 6-8 hétig konzekvensen viselni kell a speciális kompressziós nadrágot, fűzőt, ami hozzájárul a duzzanat és fájdalom csökkentéséhez, valamint a kívánt forma kialakításához. A varratok általában 2-3 hét után kerülnek eltávolításra. A hegeket a gyógyulás érdekében ezután ajánlatos krémezni.
A legtöbb esetben az elért eredmény tartós, ha Ön továbbra is egészségesen táplálkozik és rendszeresen végez testmozgást, de a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni. A kialakult eredménnyel a páciensek elégedettek, pozitív energiát, önbizalmat kölcsönöz. Az eredmény már műtét után azonnal szembetűnik, de a végleges forma csak egy hónap után látható. Tisztában kell lennie azonban azzal a ténnyel, hogy a hegek sohasem fognak teljesen eltűnni, de általában néhány hónap után kisimulnak, elhalványulnak, alig észrevehetővé válnak.

Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat.
A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, bőr érzészavara, bőrelhalás, thrombembóliás szövődmények. Késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.

Konzultáció

Body lift - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések