Buttock surgery

During gluteoplasty surgery, the entire buttocks are tightened by removing excess skin or adipose tissue. The skin of the buttocks changes due to frequent weight fluctuations, genetic conditions and age: it can sag and fat can accumulate. Fat deposits on the bottom can be removed by liposuction.

If there is excess skin at the same time, tightening surgery is also needed.

Depending on the individual, it may be advisable to combine the two interventions to achieve the optimal aesthetic result. With this procedure the entire buttocks are tightened to remove excess tissue. The incisions required for this are made in the bottom bends.

Buttock surgery - good to know

Length of surgery

Approx. 2 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities and bodily strain for 4-6 weeks
- Special compression pants for 6 weeks
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread

Anaesthesia

General anaesthesia

Length of stay in hospital

1-2 days

Fenékplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Fenékplasztika 590.000 Ft.

    Belső modellálással

  • Fenékfeszesítés 520.000 Ft.

    Alsó felvarrás

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

A fenék a legtöbb nő számára a nőiesség, a szépség szimbóluma. Fenékplasztikára azok a nők és férfiak (is) a legalkalmasabbak, akiknek a fenék területén lévő bőrük megereszkedett a testsúlyingadozás vagy az öregedési folyamatok következtében.

A fenékplasztikaikonzultáció kapcsán megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik az Ön testkontúrjának értékelése, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései.

A különböző fenékplasztikaiműtéti technikák, eljárások, metszésvezetések, s a műtéttel esetlegesen egybekötött zsírszívásezek után kerül megbeszélésre, melyet orvosa kiegészít a fenékplasztikai műtétet követő korlátozásokkal, kockázatokkal és a lehetséges szövődmények ismertetésével.

A tervezett fenékplasztikát megelőzően bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az fenékplasztikai operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor azt két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon.
A fenékplasztikai beavatkozást általános érzéstelenítésben, altatásban végzik, 1-2 napos kórházi bennfekvéssel egybekötve. A műtét kb. 2 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően (feszesítés és/vagy zsírszívás). Különböző típusú fenékplasztikai beavatkozások vannak, amelyek a megereszkedés mértékéhez, lokalizációjához igazodnak. A beavatkozás előtt, álló helyzetben, berajzolásra kerülnek a tervezett metszési vonalak. A metszések futhatnak a fenék felett (átmenet az ágyéki régióban) vagy a fenék alatt, az áthajlási redőben. A fenékplasztika során eltávolításra kerül a felesleges bőr, bőr alatti szövet és zsírszövet. Hasznos lehet egy kiegészítő zsírszívás (Liposukcio) is, a test körvonalának egyensúlyba hozása érdekében. A különböző metszésvezetési technikáknak megfelelően, eltérő hegek adódnak (a bikini vonalban illetve a fenék alatti redőben). A metszésvezetéseket minden esetben úgy tervezik, hogy a lehető legkisebb heggel járjanak és fehérneművel, bikinivel elfedhetőek legyenek. A sebészi metszéseket plasztikai öltésekkel zárják és legtöbbször 2 drain kerül behelyezésre, amelyek 1-2 napig a sebváladék elvezetését szolgálják. A műtétet követően, pedig azonnal egy speciális kompressziós nadrágot helyeznek fel.
Fenékplasztikát követően, a gyógyulás elősegítése érdekében 1-2 hét szabadságot tervezzen be és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportokat illetve minden olyan mozgást, ami a hegekre nézve feszülést jelent. A varratok eltávolításáig lehetőség szerint kerülje az ülést, mert az húzó erőt fejthet ki a hegre. Fenékplasztika után 6 hétig konzekvensen viselni kell a speciális kompressziós nadrágot, ami hozzájárul a duzzanat és fájdalom csökkentéséhez, valamint a kívánt forma kialakításához. A varratok a műtét utáni 14. nap után kerülnek eltávolításra.
A legtöbb esetben a fenékplasztikával elért eredmény tartós, ha Ön továbbra is egészségesen táplálkozik és rendszeresen végez testmozgást. A természetes öregedési folyamatot azonban a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni. A fenékplasztika eredményével a páciensek elégedettek, pozitív energiát, önbizalmat kölcsönöz. Tisztában kell lennie azonban azzal a ténnyel, hogy a hegek sohasem fognak teljesen eltűnni, de általában néhány hónap után kisimulnak, elhalványulnak, alig észrevehetővé válnak.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a fenékplasztikával kapcsolatban felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, bőr érzészavara, thrombembóliás szövődmények. Késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Fenékplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések