Breast lift

Breast lift (mastopexia) is a surgical procedure during which the lowered or sagging breasts are reduced and raised at the same time, giving them a new shape. There are various factors that can cause sagging breasts. For instance pregnancy, breast-feeding, weight loss – but natural aging can cause it too. Skin is constantly losing its elasticity, as we age, therefore female breasts often lose their original shape.

Several plastical surgical techniques can be applied for breast lifting. These define the scarring and usually affect the shape.

With the circumareolar technique, we only cut around the nipple – with this technique, slight chest sagging can be corrected.

With the circumvertical technique, we cut around the nipple and cut vertically downwards (also called the Lejour-technique or lollipop-cut). This way almost every sagging can be fixed – but it should be but it should be noted that it may take weeks, sometimes months, after the operation for the vertical wound or scar protrudes and the breast takes on its final shape. In more severe cases we use a modified version of the reversed „T” shaped cut, the „J” or „mini-T” shaped one, which is also called the „Marchac’s mini-T”. We do not use the classic „bear mouth”-shaped, highly scar-forming technique.

Breast lift – good to know

Length of surgery

Approx. 2 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities
- Avoiding bodily strain
- Duration approx. 4 weeks
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread
- Wearing special bra for 4 weeks

Anaesthesia

General anaesthesia, occasionally local anaesthesia

Length of stay in hospital

2 days

Gallery

Mellnagyobbítás 435 cc implantátummal, centrális felvarrással

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás, bal oldali redukcióval

Mellfelvarrás redukcióval és hasplasztikával

Mellnagyobbítás 335 cc implantátummal és centrális felvarrással

Mellnagyobbítás felvarrással - 335 cc impl. dual plane

Mellnagyobbítás centrális felvarrással - 365 cc dual plane

Mellredukció utáni korrekció - zsírszívás és lokális plasztika (más intézetben végzett műtét után a mell mellett visszahagyott, a mell konturját elvevő bőr- és zsírfelesleg korrekciója)

Tokplasztika - capsuloplastica

Mellfelvarrás

Implantátum csere belső tokvarratokkal és belső mellfelvarrással

Implantátum csere belső tokvarratokkal és belső mellfelvarrással

Kétoldali tokrevízió, jobb oldali teljes alsó mellkorrekció mellnagyobbítással implantátum cserével

Mellfelvarrás 310 cc. implantátummal, dual plane technikával, függőleges heggel

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Mellnagobbítás, centrális és belső mellfelvarrással, 435 cc. implantátummal, dual plane technika, round blokk bimbóudvar-kisebbítéssel

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Mellnagyobbítás mellfelvarrással és 415 cc. anatómiai (cseppalakú) implantátummal

Mellek asszimetriájának korrekciója (bal oldalon "unfurling" technikával)

Mellkorrekció (mellkisebbítés és mellfelvarrás)

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás mellnagyobbítással, 430 cc. középmagas profilú implantátummal

Mellnagyobbítás 365 cc. kerek, magas profilú implantátummal és centralis mellfelvarrással

Mellnagyobbítás mellfelvarrással 330 cc. implantátummal

Mellnagyobbítás mellfelvarrással 365 cc. magas profilú implantátummal

Mellfelvarrás (puha, laza szövetű mell)

Mellfelvarrás (mirigyes mell)

Mellfelvarrás 220 cc. kerek implantátummal

Mellfelvarrás (mellkasi deformitás és gerincferdülés mellett)

Mellfelvarrás

Mellcsökkentés (redukciós mastopexia) mellfelvarrással, hasi és deréktáji zsírleszívással

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás állománycsökkentéssel (redukció)

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás mellnagyobbítással 260 cc.kerek középmagas implantátumokkal

Implantátum csere mellfelvarrással 565 cc implantátummal

Mellkisebbítés (redukció) felvarrással

Mellfelvarrás

Mellnagyobbítás , mellfelvarrással, asszimetria korrekcióval

Mellnagyobbítás, implantátummal, mellfelvarrással 365 cc.

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás implantátummal

Mellnagyobbítás felvarrással 285 ml középmagas kerek implantátummal

Mellfelvarrás implantátummal

Mellfelvarrás

Mellkorrekció 280 / 395 eltérő magasságú implantátumokkal mellfelvarrással

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás implantátummal

Mellfelvarrás moderált mellkisebbítéssel

Mellnagyobbítás 435 mles kerek implantátummal és centralis felvarrással

Mellfelvarrás 310 mles középmagas kerek implantátummal

Mellfelvarrás 330 mles középmagas kerek implantátummal

Mellfelvarrás

Mellredukció felvarrással

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás

Mellfelvarrás 330 mles középmagas kerek implantátummal

Mellfelvarrás 395 mles kerek magas profilú implantátummal

Mellfelvarrás árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Mellfelvarrás 690.000 Ft.

    Mastopexia

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

A mellfelvarrás (Mastopexia) legjobb páciensei a kicsi, lógó mellű nők. Természetesen minden méretű megereszkedett, lógó mell megemelhető, de kisméretű mellnél az eredmény tartósabb. Nagyméretű mellek esetén a megfelelő beavatkozás gyakran a mellkisebbítés, felvarrással kombinálva (lásd. még Mammaredukció alatt).
Ha az Ön mellének igen kicsi a térfogata, volumene – például egy terhesség következményekén – akkor kiegészítésként szükségessé válhat egy mellimplantátum beültetése, hogy a mellfelvarrással egy tetszetős eredményt lehessen elérni (lásd. még  Mammaaugmentáció alatt).

mellfelvarrás előtti konzultáció kapcsán részletesen megbeszéljük Önnel a beavatkozás részleteit, továbbá az Ön kívánságait és az esetleges aggályait, kételyeit is. Ezzel egybekötve megtörténik a mellek precíz, pontos vizsgálata, beleértve szükség esetén  fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A lehetséges különböző műtéti eljárások ezek után megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a felmerülő korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. Megpróbálunk Önnek egy képet lefesteni, hogy mit is várhat a mellfelvarrástól. Ebben azonban döntő szerepet játszik az Ön személyes anatómiai adottsága, szöveti struktúrája illetve azok a tényezők, amelyek a műtéti eljárást befolyásolják – Ön életkora, melleinek nagysága és formája- továbbá az, hogy szükség van-e mellimplantátum beültetésére.

mellfelvarrás általában altatásban történik, de ambulánsan is kivitelezhető. A személyre szabott technika, a metszésvezetéssel együtt a mindenkori anatómiától és a „lógás” mértékétől függ. Alapvetően a bőr a mellbimbó körül úgy kerül körbemetszésre, hogy a felesleges bőrt eltávolítjuk és a mellbimbót feljebb helyezzük. Legtöbb esetben a heg a bimbóudvar körül és függőlegesen a bimbóudvar alatt, a mell alsó áthajlási redőjéig (ún. „hegszegény” technika) húzódik. A mellfelvarrás után az „új” mell feszesebb tapintatú és magasabban helyezkedik el. Idővel ez a pozíció változik és kb. 3 hónappal a mellfelvarrást követően a mell “beül” a végleges helyére. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy precíz plasztikai varrástechnikával egyeztetett seszélek után szinte alig észrevehető hegek maradjanak vissza. A mellfelvarrás mégis elkerülhetetlen hegeket hagy maga után, amelyek azonban bikinivel, vagy melltartóval könnyedén elfedhetőek.
Igen kisméretű és csak csekély mértékben lógó mell esetében, bizonyos körülmények között elegendő lehet, csak a bimbóudvar körül egy kisebb metszést ejteni (centrális mellfelvarrás, pexia).

mellfelvarrás után egy modelláló kötés kerül felhelyezésre, amit azután egy elasztikus speciális melltartó vált fel, amit 4 héten át viselnie kell. Jelentős vérömlenyekkel nem kell számolni, azonban egy mérsékelt duzzanattal igen, ami azonban néhány hét alatt visszahúzódik. A varratok a mellfelvarrást követő 14. nap után eltávolításra kerülnek. A műtétet követően kb. 2 hét szabadságot tervezzen be és 4 hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportot; ezután fokozatosan visszatérhet korábbi életviteléhez.

A mellfelvarrással kiváló esztétikai eredményeket lehet elérni megereszkedett, lógó mellel rendelkező pacienseknél. A tudatos „hegszegény” technika alkalmazásával a hegek általában néhány hónap után kisimulnak, elhalványulnak, alig észrevehetővé válnak. Tisztában kell lennie azonban azzal a ténnyel, hogy a hegek sohasem fognak teljesen eltűnni és hogy a mellfelvarrás eredménye nem tart ki egy életen át – adott esetben szemmel láthatóvá válnak a terhességek, a testsúlyingadozások vagy akár a természetes öregedési folyamatok befolyásai. Nők, akiknél a mellfelvarráshoz kiegészítésként implantátum került beültetésre, az eredményt gyakrabban érzik tartósnak.

Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat.
mellfelvarrás utáni szövődmények közül megemlítendő: az érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, vérömleny; sebfertőzés, bőrelhalás, mell- és mellbimbó átmeneti érzészavara, ami tartóssá válhat, szoptatási képesség elvesztése, mell aszimmetriája, trombembóliás szövődmények. A mellfelvarrás utáni késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.

Konzultáció

Mellfelvarrás - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések