Calf augmentation

Calf surgery is a surgical-plastic procedure on the calf that can be made for restorative or cosmetic purposes. During calf augmentation surgery, a silicone implant is inserted into the calf through a skin incision made in the knee joint to enlarge it.

Calf implants were originally developed for people whose lower leg size has been damaged by a disease (muscle, nerve disease or accident). Today, however, implants are also used to solve aesthetic problems.

Calf augmentation - good to know

Length of surgery

Approx. 1-1.5 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities
- Duration approx. 4 weeks
- Special compression stockings for 2-3 weeks

Anaesthesia

General anaesthesia, occasionally local anaesthesia

Length of stay in hospital

Ambulant or 1-2 days

Vádliplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Vádliplasztika Személyre szabott árajánlat
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

A vádli nagyobbítás azoknak a pácienseknek ajánlott, akiknek az alsó lábszáruk, vádlijuk nagyon vékony. Nagyon sok ember úgy érzi, hogy nem vonzóak a vékony lábuk és lapos vádlijuk miatt. Egy sportos, kidolgozott vádli kontúrja az egészséges, aktív élet szimbóluma. A vádli izomzatának kidolgozása, felépítése egyénenként változik, kinek könnyebb, kinek nehezebb. Főleg férfiaknál igen deprimáló az, ha kemény, fegyelmezett edzések ellenére sem sikerül a kívánt vádli izomzat körfogatát elérni. Egy vádli nagyobbító műtét optikai segítséget nyújthat, amely jelentős mértékben hozzásegíthet az önbizalom növekedéséhez egyaránt.

Egy felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszéljük Önnel a beavatkozás részleteit, továbbá az Ön elképzeléseit, kívánságait és az esetleges aggályait, kételyeit is. Ezzel egybekötve megtörténik a lábak precíz, pontos vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak lesznek a műtéttechnikai lehetőségek, lépések. Ezen kívül megmutatjuk Önnek az általunk alkalmazott implantátumokat és megválaszoljuk minden ez irányú kérdéseit, kitérve a lehetséges korlátozásokra, kockázatokra és szövődményekre. Megpróbáljuk Önnek a lehető legjobb, legoptimálisabb elképzelést felvázolni, hogy mi is az, amit ettől a műtéttől elvárhat.
Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. Plasztikai beavatkozás előtt és után is kerülje a túlzott napozást.

A vádli implantáció altatásban (általános anesztézia) történik, egy éjszakás kórházi tartózkodással egybekötve. Egyes esetekben helyi érzéstelenítésben, ambulánsan is elvégezhető. A vádli implantáció műtéti technikája nem túl bonyolult. Általában 5-10 centiméter hosszú metszés elegendő, amely hátul pontosan a térdhajlatba esik. Közvetlenül a két vádli izomzat alatt képeznek egy tasakot, ahová azután a megfelelő implantátumot behelyezik és rögzítik. A kiindulási szituációnak és a páciens kívánságának figyelembe vételével, lábanként két darab implantátum rakható be a metszésen keresztül. Nagy hangsúlyt fektetünk a pontos és precíz metszéstervezésre, plasztikai varrástechnikára, hogy lehetőség szerint minél észrevehetetlenebb hegek adódjanak.

A közhiedelemmel ellentétben, a szilikonnak semmilyen egészségkárosító – autoimmun megbetegedést okozó, rákkeltő – hatása nincsen.

A beavatkozás után egy formáló kötés kerül felhelyezésre, amit aztán egy elasztikus harisnyanadrág vált fel, amit Önnek 2-3 héten keresztül viselnie kell. Az első napokban természetesen számolni kell némi kellemetlen feszítő érzettel és fájdalommal, ám a teljes duzzanat eltűnéséig néhány hét is eltelhet. A varratszedésre általában a 2. héten kerül sor. A műtétet követően kb. 1 hét szabadságot tervezzen be és 3 hónapiig kerülje, korlátozza a megerőltető fizikai munkákat, testi aktivitásokat, sportokat, ezután fokozatosan visszatérhet korábbi életviteléhez.
Az augmentációval kiváló esztétikai eredményeket lehet elérni. A legtöbb páciensnél a vádli nagyobbítás egyben az önbizalom növelését és saját testképének elfogadását is jelenti. Az első 6 hónapban a hegek vörösek, duzzadtabbak lehetnek, de ezek idővel kisimulnak, elhalványodnak, alig észrevehetővé válnak. Tisztában kell lennie azonban azzal a ténnyel, hogy a hegek sohasem fognak teljesen eltűnni és hogy a műtét eredménye nem tart ki egy életen át. A vádli implantátumok életideje kb. 15 év.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, vérömleny; sebfertőzés, aszimmetria, implantátum elcsúszása, amely korrekciós műtétet tehet szükségessé, nagyon ritkán idegsérülés, bénulási tünetek, trombembóliás szövődmények. Késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Vádliplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések