Ear surgery

Ear surgery or “otoplasty” is a surgical procedure that corrects protruding ears. The aim of the operation is to restore the normal anatomical position of the ears. occasional correction of ear size (reduction of large earlobe).

Ear correction may be done for two anatomical reasons. Due to insufficient development of the fold below the outer ear (antihelix correction) or excessive thickness of the cartilage near the base of the ear (concha).

Ear plastic surgeries are individualized and can involve a combination of many technical solutions.

Ear surgery - good to know

Length of surgery

Approx. 1.5 hours

After-care requirements

- 1 week work leave
- Head bandage for 2 weeks
- Headband at night for 4 weeks

Anaesthesia

Local anaesthesia for adults and general anaesthesia for children

Length of stay in hospital

Ambulant

Fülplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Fülplasztika 280.000 Ft.
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Az elálló fülek korrekciójára szinte kivétel nélkül mindenki alkalmas, akit psychésen zavar a jelenség. Miután a fülön a keloid (kóros hegtúlburjánzás) gyakrabban fordul elő mint pl az arcon, így a tudottan “keloid-hajlamú” páciensek különleges elbírálást és műtétechnikát igényelnek.
Egy fülplasztikai felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve a paciens kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik az arc és arányainak precíz vizsgálata, különösen kitérve a fülkagylók vizsgálatára. Fényképek is készülnek, amelyek segítségével felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló műtéti technikák, eljárások ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. Megpróbálunk Önnek egy képet felvázolni, hogy mi az, amit Ön ettől a műtéttől elvárhat.
Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon.
A beavatkozás – általában – helyi érzéstelenítésben történik, ambulánsan, járó beteg ellátás keretén belül. A műtét kb. 1,5 órát vesz igénybe. A legtöbb esetben egy metszést ejtenek a fülkagyló hátsó felszínén, ami később nem lesz látható. Ezután a porcot újraformázzák, úgy hogy egy természetes ívet kapjon a kagyló és csökkenjen a koponyától való távolság, az elállás foka. Alkalmanként szükség lehet porc eltávolítására is. Végezetül egy kötés kerül a fejre.
Fülplasztika után csak ritkán kell igen kellemetlen érzéssel számolni. Egy héttel a műtét után kerül sor a varratok eltávolítására. A fejkötést ekkor egy homlokpánt váltja fel, amelyet még éjszakára 3 hétig viselni kell. A fülkorrekció után a gyerekek 1 hétig ne menjenek iskolába, a felnőttek pedig 1 hét szabadságot tervezzenek be. A műtét után különös korlátozásokkal nem kell számolni.
A sebgyógyulás befejeződése és a duzzanatok végleges megszűnése után a pácienseknek javul az önbizalmuk. A hegek általában szinte láthatatlanok. Az eredmény tartós.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A fülplasztikánál azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A szövődmények közül megemlítendő a vérzés, gyulladás, a heg vonalában viszketés, érzészavar, aszimmetria. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Fülplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések