Eyelid surgery

Eyelid surgery (blepharoplasty) is a surgical procedure in which the hooded upper eyelid and/or the bag under the eye is corrected. The goal of eyelid surgery is to eliminate the tired look and restore the natural, youthful look of the eye area.

Eyelid surgery may be medically justified in some cases if the sagging of the eyelid is so extreme that it results in the narrowing of the visual field.

Eyelid surgery can be performed alone, but also with a combination of other interventions (eg facelift, mid-face lift, brow lift). It is important to choose the individual surgical procedure.

Eyelid surgery - good to know

Length of surgery

Approx. 1-2 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities, bodily strain, hot drinks, bowing and preventing sneezing
- Icing of the eyelids, sunglasses, eye drops
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread

Anaesthesia

Local anaesthesia

Length of stay in hospital

Ambulant

Szemhéjplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Szemhéjplasztika 260.000 Ft.

    Felső

  • Szemhéjplasztika 320.000 Ft.

    Alsó

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Szemhéjplasztikára azok a páciensek a legalkalmasabbak, akik testileg egészségesek és reális elvárásokat mutatnak a műtéti eredményeket illetően. A páciensek zöme 35 év felettiek, de az idő előtti szemhéj megereszkedésének családi halmozódása esetén, hasznos, célszerű lehet már korábban is elvégezni ezt a műtétet. 

szemhéjplasztika előtti felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a szemek precíz vizsgálata, funkcionális tesztekkel kiegészítve. Fényképek is készülhetnek, amelyek segítségével felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései.  Megbeszélésre kerülnek a lehetséges szemhéjplasztikai műtéti technikák, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel.  

szemhéjplasztika előtt bármilyen nemű betegségéről értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. A szemhéjplasztika előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. A szemhéjplasztika előtt és után is kerülje a túlzott napozást.

A beavatkozás általában helyi érzéstelenítésben, enyhe nyugtató adásával (altatószer) kiegészítve, járó beteg ellátás keretén belül történik. A műtét kb. 1-1,5 órát vesz igénybe, a beavatkozás mértékétől függően. Többféle műtéti technikák és különböző metszésvezetések léteznek. A műtét lényege, hogy az alsó- és a felső szemhéj területéről eltávolítják a felesleges bőr-, zsír és izomszövetet. Az esetek egy részében a zsírszövetet áthelyezik, így korrigálva a felső szemhély esetén a beesett külső (lateral palpebral) , az alsó szemhéj esetén a beesett belső (nasojugal) területet. A metszéseket a felső szemhéj természetes hajlataiban ejtik. A bőrfelesleg mértékétől függően az alsó szemhéjplasztikánál a metszések eshetnek „kívülre” (a szempillasorhoz közel, a szemhéj bőrének külső peremén) vagy „belülre” (alsó szemhéj kötőszövete, az alsó szemhéj belső pereme). Abban az esetben, mikor bőrt nem, csak zsírszövetet kell eltávolítani, a metszést az alsó szemhéj belső pereme mentén végzik. A zsírszövetet és az izmot elválasztják a bőrtől, majd a felesleges szöveteket eltávolítják. Ez a vágás gyakran a szemsarkokig húzódik, amit végül plasztikai öltésekkel varrnak össze. A műtét után látható heg nem marad vissza.

A gyógyulás nagyon gyors, mindösszesen 2-3 nap. A varratokat kb. 4-5 nap után távolítják el. Szemhéjplasztika után csak ritkán kell igen kellemetlen érzéssel számolni, a páciens a beavatkozás után már pár órával haza is mehet. A duzzanatot hideg borogatással, jegeléssel, a fájdalmat fájdalomcsillapítókkal lehet enyhíteni. A műtét után a szemeket bekrémezik és bekötik, pár hétig pedig napszemüveg viselése ajánlott. Kb. 10 nap eltelte után lesz újra „szalonképes”. Kerülendő kezdetben a sminkelés, a kontaktlencse viselése, a TV nézés, a fej lógatása. 3 hónapig mellőzze a megerőltető munkát, a fizikai aktivitást, a hajlongást.
A sebgyógyulás befejeződése és a duzzanatok végleges megszűnése után a páciensek frissebbnek, fiatalabbnak néznek ki, javul az önbizalmuk. A hegek általában szinte láthatatlanok.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szemhéjplasztikánál azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A szövődmények közül megemlítendő a könnyezés, viszkető, égő érzés, száraz szemek, fényérzékenység, homályos- vagy kettős látás, sebgyógyulási zavar, aszimmetria.
Konzultáció

Szemhéjplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések