Face lift

Face lift is a surgical procedure in which areas of the face and neck are tightened. With this surgical procedure, we eliminate age-related changes, with special emphasis on deep wrinkles, fat deposits, sagging skin in the face, neck and corners of the mouth, always keeping in mind individual anatomical features and individual aspects.

The aim of the surgery is to create and restore the appearance of the face, to make it look younger, fresher and more natural.

After surgery, patients can “rejuvenate” for up to ten years. Many types of facelift surgeries are known, from minimal intervention to complex techniques. These are described in detail during personal consultations.

Facelift - good to know

Length of surgery

Approx. 3-5 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities for 1-2 weeks
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread

Anaesthesia

General anaesthesia

Length of stay in hospital

2-3 days

Arcplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Arcplasztika 690.000 Ft.

    Total, major, SMAS

  • Arcplasztika 590.000 Ft.

    MIDI, MACS

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Szinte kivétel nélkül mindenki alkalmas arcplasztikára, aki fiatalodni szeretne. Leggyakrabban a 40-60 év körüli nők vállalnak facelift beavatkozást. Az arc és a nyak bőre a természetes öregedési folyamatok során veszít rugalmasságából, kifejezetten ráncossá válhat, amely esztétikai és pszichés panaszokat okozhat. Ebben segíthet a plasztikai sebészet, a páciens igényeinek megfelelően az arc különböző területeinek műtétje külön-külön és együtt is elvégezhető. Az arcplasztika kombinálható szemöldök-, szemhéj- vagy orrplasztikával, de korlátozódhat csak a nyakplasztikára is. Különböző műtéti technikák ismeretesek:

Mély, nyitott arc- és nyakplasztika: ennél a technikánál az arc és/vagy a nyak területének kötőszövetét feszesítik, új helyzetbe pozícionálják és adott esetben a felesleges bőrt és a bőr alatti zsírszövetet eltávolítják. Az arcplasztikát kombinálhatják a homlok feszesítésével (endoszkópos homlok feszesítés) és/vagy szemhéjplasztikával (Blepharoplasztika).

Zárt, endoszkópos arcplasztika: elsősorban fiatal nőknél alkalmas ez a technika, ahol a külső metszésektől teljes mértékben el lehet tekinti. A műtétet a száj nyálkahártyáján és a halántékon ejtett metszésen keresztül kivitelezik, endoszkóposan.

Egy arcplasztikai felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik az arc és arányainak precíz vizsgálata. Fényképek is készülnek, amelyek segítségével felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. Megpróbálunk Önnek egy képet felvázolni, hogy mi az, amit Ön ettől a műtéttől elvárhat. A beavatkozás kiterjedése és komplexitása az Ön személyes, egyéni faktoraitól (az arc struktúrája, a bőr vastagsága, életkor) és természetesen az Ön kívánságaitól függ. Egy természetes és mindenekelőtt egy kiegyensúlyozott eredmény elérése érdekében gyakran hasznos, tanácsos más beavatkozásokkal (endoszkópos homlok ránctalanítás, szemhéjplasztika, lézerkezelés) kombinálni. 

A beavatkozás általában altatásban (általános anesztézia) történik, de a műtét elvégezhető helyi érzéstelenítésben – ez a beavatkozás komplexitásától függ. A műtét kb. 3-5 órát vesz igénybe. Kétféle arcplasztikai műtétet különböztethetünk meg: nyitott és zárt műtéti technika.
A mély, nyitott arc-és nyakplasztikát („SMAS-Lift”) altatásban, általános anesztéziában végzik, 2-3 napos kórházi bennfekvéssel egybekötve. A beavatkozás során az arc-, és a nyak területének megereszkedett tartórétegét (ún. SMAS, superficialis muskuloaponeurotikus system) megfeszítik, átszabják, rögzítik és a felesleges bőrt eltávolítják. A metszések nem feltűnő helyen futnak, általában a hajvonal mögött a hajas fejbőrben, közvetlenül a fül előtt és mögött, illetve az arc természetes ráncaiban, melyeket nem feszülő, plasztikai öltésekkel zárnak.
Zárt, endoszkópos arcplasztikánál, ha nincs túl nagy bőrfelesleg, akkor mellőzni lehet a külső metszéseket. A műtétet altatásban végzik, 1-2 napos kórházi benntartózkodással egybekötve. Ennél a technikánál a száj nyálkahártyáján keresztül ejtenek egy metszést és egy speciális endoszkóp segítségével a megereszkedett szövetet a halántékhoz emelik, majd rögzítik. Egy sikeres alsó szemhéjplasztikánál megkísérelhető az arc megemelése, feszesítése is ezen a metszésen keresztül. Ez az arcplasztikai technika egy heg nélküli fiatalosodást tesz lehetővé.

Arcplasztika után legtöbbször két darab drain kerül behelyezésre, amelyek 1-2 napig a sebváladék elvezetését szolgálják. 1-2 napra egy laza nyomókötés kerül a fejre, amit utána egy hétig egy pántszerű kötés vált fel. A varratok 7-10 nap után kerülnek eltávolításra. Arcplasztika után csak ritkán kell igen kellemetlen érzéssel számolni, bár a duzzanat az arc különböző területein 2-3 hétig is megmaradhat. A duzzanatot hideg borogatással, a fájdalmat fájdalomcsillapítókkal lehet enyhíteni. A bőr néhány hónapig száraz és érdes lehet. A végleges eredmény kb. 3 hónap után látható.
A sebgyógyulás befejeződése és a duzzanatok végleges megszűnése után a páciensek frissebbnek, fiatalabbnak néznek ki, javul az önbizalmuk. A hegek általában szinte láthatatlanok. Az eredmény évekig tartós, de a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. Az arcplasztikánál azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A szövődmények közül megemlítendő a vérzés, gyulladás, arcidegsérülés, hajvesztés a heg környékén.
Konzultáció

Face lift - Free consultation

You may chose an appointment that fits you the most for your free consultation, when we contact you. 

Please fill out our form and we will contact you shortly. 

Similar Treatments