Labia surgery

The genital, intimate region, is a very delicate area in every aspect. There are several reasons for aesthetic-plastic corrective intimplastic surgeries performed around the female genitals.

Natural aging processes, genetic traits, hormonal effects, but also births and weight fluctuations also affect the anatomical condition, appearance and function of the genitals.

The types, motivations and causes of intimate sculptures are therefore very diverse. Of the interventions performed on the female genitals, lip augmentation (reduction or enlargement) is the most commonly performed surgery.

Labia surgery - good to know

Length of surgery

Approx. 1-2 hours (depending on the surgery)

After-care requirements

- Avoiding sporting activities and bodily strain for 4 weeks
- Avoiding sexual activity for 4 weeks
- Shower, sitting bath from the 4th day

Anaesthesia

Depending on the surgery local or general anaesthesia

Length of stay in hospital

Ambulant

Intimplasztika árak
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Az intimplasztikára azok a nők a legalkalmasabbak, akik szeméremajkuk alakja, nagysága vagy asszimmetriája miatt szenvednek. Az intimplasztika indikációi lehetnek egyaránt testi, funkcionális, de akár csupán csak esztétikai okok is. A nők egy része nem találják esztétikusnak a nemi szervüket és ez az érzés negatív kihatással lehet testképükre, a nemi életükre. A modern intimplasztika színes palettájának köszönhetően, azonban korrigálni lehet ezeket a hibákat.

Egy felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a nemi szervek vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások, metszésvezetések ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel illetve az esetlegesen kiegészítésként szóba jövő zsírleszívással is.
Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, akkor a beavatkozást el kell halasztani. A műtétet a havi ciklus utáni időre kell tervezni és ajánlott a műtét előtt az intim területet leborotválni. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon.
Az intimplasztika a sebészi módszerek széles skáláját kínálja. 1. Szeméremajak kisebbítés: A beavatkozást helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzik. A műtét kb. 1,5-3 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően. A belső (kisajak) és külső (nagyajak) szeméremajkak kisebbítő műtétje akár egy ülésben, egyszerre is elvégezhető. A szeméremajak kisebbítés (labioredukcio) egy olyan műtéti eljárás, amely során, sebészi úton felesleges szövetet távolítanak el a kis – és a nagyajak területéről. A külső, azaz a nagyajak kisebbítő műtétek azonban lényegesen ritkábban fordulnak elő, mint a belső, azaz a kisajak kisebbítő műtétek. Normál esetben a nagyajkak fedik a kisajkakat, viszont ha a kisajkak túlságosan hangsúlyosak, akkor túlnyúlnak a nagyajkakon. Ez a jelenség nem csupán esztétikai problémát jelenthet, hanem olykor fájdalmas, zavaró is lehet. A kisebbítés a felesleges szövet kimetszésével történik, a sebszéleket pedig felszívódó fonallal varrják össze. Általában 4 hét után teljes gyógyulás várható. 2. Szeméremajak nagyobbítás: A beavatkozást helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzik. A műtét kb. 1-2 órát vesz igénybe. A szeméremajak nagyobbítás (Augmentatio) egy olyan műtéti eljárás, amely során célzottan, valamilyen töltőanyaggal növelik meg a nagyajkak méretét, töltőanyagként saját zsírt használnak fel. A beavatkozás során először saját testzsírt nyernek (Liposuctio) egy megfelelő helyről (has, fenék, térd), majd a megtisztított saját zsírszövetet a nagyajkakba fecskendezik. 3. Hüvelyfeszesítés (Vagina plasztika): A terhességek, szülések, a természetes öregedési folyamatok nyomot hagyhatnak a hüvelyben. Egy hüvelyplasztika sokat segíthet. 4. Vénuszdomb”/szeméremdomb kisebbítés: Túlságosan hangsúlyos szeméremdomb ruha alatt is zavaróan elődomborodhat, ám zsírszívással megkisebbíthető.
A gyógyulás elősegítése érdekében 1-2 hét szabadságot tervezzen be és 4 hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportokat illetve a nemi életet. A fertőzések elkerülése érdekében próbálja a műtéti területet sterilen tartani, fertőtlenítő krémeket és betétet használni. Zuhanyozás, ülő fürdőzés a 4. naptól engedélyezett.
A kialakult eredménnyel a páciensek elégedettek, pozitív energiát, önbizalmat kölcsönöz. Az eredmény már műtét után azonnal szembetűnik, de tisztában kell lenni azonban azzal a ténnyel, hogy a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, vérömleny, gyulladás, bőr érzészavara, thrombembóliás szövődmények. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Intimplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések