Lip augmentation

Lip augmentation is especially suitable for restoring the youthful appearance of the face.

Lip augmentation, unlike other refillable beauty interventions, not only eliminates existing wrinkles, but also restores proportions that provide a youthful facial expression.

In this procedure, a strip of skin is removed directly at the edge of the lip. Lip augmentation is often supplemented with exfoliation (dermabrasio), which contributes to the effective removal of wrinkles.

Lip augmentation – good to know

Length of surgery

Approx. 40-60 minutes

Műtéti utógondozás, utókezelés:

- Avoiding sporting activities and bodily strain
- There is no bondage
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread
- Icing the lips

Anaesthesia

Local anaesthesia

Length of stay in hospital

Ambulant

Ajakplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Ajakplasztika Személyre szabott árajánlat
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Ajakplasztikára azok a nők és férfiak a legalkalmasabbak, akiknek a természetes öregedési folyamat során a száj környéke kifejezetten megváltozott, átalakult. A látható ajakpír elvékonyodik és fakónak tűnik, ezáltal a teljes ajak sokkal vékonyabbnak látszik. Ugyanakkor a felsőajak görbülete, domborulata ellaposodik, a száj környéki ráncok kifejezetté válnak és a szájszöglet lefele görbül. A száj és az orr közötti távolság egyre nagyobb lesz. Ezáltal az ajkak lejjebb kerülnek és a felső fogsor a nevetésnél már nem látható. Ezeknek az arányoknak az eltolódása következtében veszíti el az arckifejezés vitalitását, fiatalosságát.
Bármilyen nemű betegségéről értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. Plasztikai beavatkozás előtt és után is kerülje a túlzott napozást.
A beavatkozás általában ambulánsan, járó beteg ellátás keretén belül, helyi érzéstelenítésben történik. A műtét kb.1 órát vesz igénybe. A felsőajak területén közvetlenül az orr alatt egy csík bőr kerül eltávolításra. A szárny alakú metszés az orr alapvonala mentén történik és a kiindulási helyzetnek megfelelően, ha szükséges az orrszárnyak hajlataiban meghosszabbítják azt. Ezzel a technikával a lógó, megereszkedett szájszöglet is korrigálható. Egy másik technikánál, pontosan az ajakpír kontúrvonalában ejtenek egy metszést és közvetlenül pár milliméterrel felette, egy másikat. A két metszés közötti távolság attól függ, hogy mekkora ajaknagyobbítást szeretnének elérni. A körbevágott bőrfelesleget ezután eltávolítják, a felsőajkat kissé kifelé fordítják, majd a sebszéleket plasztikai öltésekkel összevarrják.
Ajakplasztika után csak ritkán kell igen kellemetlen érzéssel számolni. A műtét után a felsőajkakat borogatni, jegelni kell, a fájdalmat fájdalomcsillapítókkal lehet enyhíteni. A varratok a 7. nap után kerülnek eltávolításra. A műtét során kialakult hegek az orrszárnyak fedésébe esnek és néhány nappal a műtét után már make-up használatával elfedhetőek. 3 hónap után a hegek szinte láthatatlanná válnak.
A sebgyógyulás befejeződése és a duzzanatok végleges megszűnése után a páciensek frissebbnek, fiatalabbnak néznek ki, javul az önbizalmuk. A hegek általában szinte láthatatlanok. Az eredmény évekig tartós, de a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Az ajakplasztikánál azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A szövődmények közül megemlítendő a vérzés, gyulladás.
Konzultáció

Ajakplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések