Liposuction

Liposuction is a surgical procedure in which the contour, shape and tone of the body are altered by removing excess, accumulated fat deposits from various areas of the body (abdomen, hips, thighs, knees, arms, back, neck).

Liposuction is not a substitute for weight loss and is not a primarily choosen procedure for correcting body contour in case of severe obesity. Liposuction aims to permanently remove local fat deposits that do not respond to sports or diet.

Liposuction - good to know

Length of surgery

Approx. 1-3 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities
- Avoiding bodily strain
- Duration approx. 4 weeks
- Special abdominal bondage and corset for 4-6 weeks

Anaesthesia

Local or general anaesthesia

Length of stay in hospital

Ambulant or 1 day

Zsírleszívés árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Zsírleszívás 100.000 Ft./régió

    Alhas=2 régió; derék, csípő, bricsesz, belső comb, fenék alatti hajlat = oldalanként 1 régió

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

A zsírszívással javítani lehet a külső megjelenési formán, növelhető az önbizalom. Zsírszívásra azok a nők és férfiak a legalkalmasabbak, akiknek nincs kifejezetten nagy túlsúlyuk, de testük bizonyos területein zavaró zsírdepók vannak. Fontos tényező a bőr minősége, elaszticitása, hogy a felesleges zsír eltávolítása után a bőr össze tudjon húzódni és egy egyenletes felület, kontúr maradjon vissza. Erősen megnyúlt, megereszkedett bőr esetében (pl. nagy testsúlycsökkenés után) inkább egy feszesítő műtét (hasplasztika, body-lift) ajánlott. A zsírszívás nem alkalmas a bőr minőségének megváltoztatására, javítására, így a narancsbőr kezelésére sem.

A konzultáció során részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a testkontúr és a szövetek minőségének precíz vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. Előfordulhat, hogy egy másfajta beavatkozás kivitelezése merül fel Önnél. A has területén gyakran sokkal szebb és jobb eredményeket lehet elérni egy önálló vagy kiegészítésként alkalmazott hasfalplasztikával.
A beavatkozás általában altatásban történik, de esetenként helyi érzéstelenítésben is végezhető. A műtét kb. 1-3 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően. A kezelendő terület pontos kirajzolása után egy vagy több 0.5 cm-es metszésen keresztül speciális oldatot infiltrálnak, fecskendeznek be, amely már a helyi érzéstelenítőszert is tartalmazza (ún. „tumeszcens oldat”). Ugyanezen a metszésen keresztül azután szívó katétert vezetnek be, melyen keresztül a felesleges zsírszövetet vákuum alatt leszívják, eltávolítják. A műtétet követően speciális kompressziós nadrágot, fűzőt helyeznek fel.
A sebészi metszést általában nem kell öltésekkel zárni, problémamentesen, spontán záródnak, de ha mégis szükséges, felszívódó varratokat tesznek be. A műtét után enyhe fájdalommal, égő, feszítő érzéssel, duzzanattal, véraláfutásokkal kell számolni. A gyógyulás elősegítése érdekében 1-2 hét szabadságot tervezzen be és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportokat. 6 hétig konzekvensen viselni kell egy speciális kompressziós nadrágot, fűzőt, ami hozzájárul a duzzanat és a fájdalom csökkentéséhez valamint a kívánt forma kialakításához, az egyenletes kontúr eléréséhez.
A beavatkozás általában altatásban történik, de esetenként helyi érzéstelenítésben is végezhető. A műtét kb. 1-3 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően. A kezelendő terület pontos kirajzolása után egy 0.5-1 cm hosszú metszésen keresztül speciális oldatot infiltrálnak, fecskendeznek be, amely már a helyi érzéstelenítőszert is tartalmazza (ún. „tumeszcenc oldat”). Ugyanezen a metszésen keresztül azután szívó katétert vezetnek be, melyen keresztül a felesleges zsírszövetet vákuum alatt leszívják, eltávolítják. A műtétet követően egy speciális kompressziós nadrágot, fűzőt helyeznek fel.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, bőr érzészavara, bőrelszíneződés, lógó bőr, bőrfelszíni egyenetlenség, thrombembóliás szövődmények, zsírembólia. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Zsírleszívás - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések