Nose job - Rhinoplasty

Nose job or rhinoplasty is a surgical procedure that involves making corrections to the appearance of the nose. Nose correction can be used to change the size of the nose, shape the back of the nose (remove the bony-cartilaginous hump) and the tip of the nose (reduce its thickness, correct the tip of the nose that is too flat or too sharp), eliminate oblique nose, shorten the long, drooping nose. Modeling of the cartilaginous part of the tip of the nose can be done with closed and open techniques, even on an outpatient basis.

Rhinoplasty can also improve existing respiratory distress, because form and function are often mutually exclusive in plastic surgery.

The change after nasal correction can be minimal, but it can also be very conspicuous – depending on the pre-surgery conditions.

The purpose of aesthetic nose correction is to create a nose shape that fits harmoniously with the face. Occasionally, the simultaneous correction of the proportions of the chin (so-called profile plastic surgery) can serve as a useful supplement. Rhinoplasty surgery can improve your appearance and boost your self-confidence.

Rhinoplasty – good to know

Length of surgery

Approx. 1.5-2.5 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities, bodily strain, and bowing
- Duration approx. 2 weeks

Anaesthesia

It’s usually done with general anaesthesia can also be done with local anaesthesia

Length of stay in hospital

1 day

Orrplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Orrplasztika 690.000 Ft-tól
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Az orr az egyik legszembetűnőbb része az arcnak, ezért alaki, méretbeli és funkcionális elváltozásai igen zavaróak lehetnek tulajdonosának. Mindezek az eltérések műtétileg korrigálhatóak. Pubertás kor előtt azonban általában nem végeznek orrplasztikát, mivel az orr alkotórészei még fejlődésben vannak, növekednek.
Egy orrplasztikai felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik az arc és arányainak precíz vizsgálata, valamint az orrjáratok vizsgálata is, az esetleges légzési nehezítettségek okainak kiderítése érdekében. Fényképek is készülnek, amelyek segítségével felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. Gyakran hasznos, tanácsos egy második felvilágosító beszélgetés. Mi megpróbálunk Önnek egy képet felvázolni, hogy mi az amit ettől a műtéttől elvárhat. A beavatkozás kiterjedése és komplexitása az Ön személyes, egyéni faktoraitól (az orrcsontok, orrporcok struktúrája, a bőr vastagsága, életkor) és természetesen az Ön kívánságaitól függ.
Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon.
A beavatkozás általában altatásban (általános anesztézia) történik, ambulánsan vagy kórházi bennfekvéssel, de a műtét elvégezhető helyi érzéstelenítésben is, ez a beavatkozás komplexitásától függ. A műtét kb. 1-2 órát vesz igénybe. Kétféle orrplasztikai műtétet különböztethetünk meg: nyitott és zárt orrplasztikát. A zárt orrplasztikai műtéteknél (kisebb átalakítások esetén) a metszéseket az orrnyíláson belül végezzük, így külső heg nem marad. Nyitott orrplasztikánál (nagyobb átalakítások esetében) mettszéseket az orrnyiláson belül és az orrcsúcs alatt kívül is ejtünk. A bőrt felpreparáljuk az orrhát csontos/porcos vázáról, amit aztán igény szerint modellálunk. Speciálisan az orrkorrekció céljára kifejlesztett műszerekkel eltávolítható így egy púpos orrnál a felesleges csontos/porcos váz, egy hosszú orr megrövidíthető és az orrcsúcs átformálható. Az orrcsúcs területén lévő elváltozások az orrsövényből nyert porc transzplantátummal korrigálhatóak illetve megszüntethetőek az orrsövényferdülések is. A műtét végén a metszéseket plasztikai varratokkal zárjuk és az orrlyukakba tampon kerül. A vérömleny és a duzzanat elkerülése és kompressziója érdekében valamint az orr új formájának megőrzése céljából egy külső rögzítő kötést, rögzítő sínt vagy gipszet helyezünk fel.
Orrplasztika után csak ritkán kell igen kellemetlen érzéssel számolni. A külső rögzítő kötést, sínt 6-8 napig kell viselni, a varratokat is ekkor szedik ki, a vérzéscsillapítás céljából az orrba helyezett tampon pedig 24-48 óra múlva kerül eltávolításra. Az első napokban kímélje magát, 4 hétig kerülje a sportot, orrfújást, hajolgatást. Az első 24 órában a fejét ne lógassa, tartsa felfelé. A duzzanatot hideg borogatással, a fájdalmat fájdalomcsillapítókkal lehet enyhíteni. A véraláfutás, a duzzanat általában a műtét után egy héttel teljesen visszafejlődik, ez után lesz újra „szalonképes”. Enyhébb duzzanatok még hónapokig is fennállhatnak, de megfelelő masszázzsal javítható az állapot. A végleges eredmény csak fél év után látható, addig apró változások még bekövetkezhetnek.
Orrplasztikával kiváló esztétikai eredményeket lehet elérni. Egy műtéti orrkorrekció megfelelő technikával, az arra alkalmas páciensen kivitelezve, tartós eredményt és magas önbecsülést, megelégedettséget garantál.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, sebgyógyulási zavar, idegentest érzés, légzési nehezítettség, érzészavar, aszimmetria Az orrplasztikánál azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Orrplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések