Scar correction

In many cases, scarring after surgery gives insufficient aesthetic results. The patient may feel that the surgery has been successful, but the sight is repulsive. Whether they are distorted, widened, or painful scars after surgery performed by surgery, gynecology, or other manual professions, the solution is plastic correction.

Ideally, a thin, linear, pearlescent scar remains after the surgeries. The scar stays active for a while and may have inflammatory symptoms as it heals. In this case, conservative treatment is sufficient.

The already formed, mature scars in many cases show an objectionable aesthetic result. They can also be distorted, widened and sometimes true keloid scars.

If they touch the surrounding nerves, they can be painful. Scar correction only partially means excision. In many cases, mobilization of the surrounding tissues, local liposuction, and internal sutures are also required to achieve ideal wound healing and thus ideal scar formation.

Hegkorrekció- főbb tudnivalók

Length of surgery

Approx. 30-60 minutes

After-care requirements

- Special silicone bandage
- Occasionally X-ray therapy and compression bondage

Anaesthesia

Local anaesthesia

Length of stay in hospital

Ambulant

Hegkorrekció árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Hegkorrekció Személyre szabott árajánlat
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Szinte kivétel nélkül mindenki alkalmas Botox kezelésre, aki fiatalodni szeretne és nem szenved valamilyen neurológiai megbetegedésben (pl. Myasthenia gravis). Az arc és a nyak bőre a természetes öregedési folyamatok során veszít rugalmasságából, kifejezetten ráncossá válhat, amely esztétikai és pszichés panaszokat okozhat. Ebben segíthet a ránctalanító kezelés.
A felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik az arc és arányainak precíz vizsgálata. Fényképek is készülnek, amelyek segítségével felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. Megpróbálunk Önnek egy képet felvázolni, hogy mi az, amit Ön ettől a műtéttől elvárhat.
A beavatkozás ambulánsan, helyi érzéstelenítésben elvégezhető. Nem szükséges speciális előkészítés. A kezelés néhány percet, maximum fél órát vesz igénybe. A ráncok eltüntetésére a Botulinumtoxin A-t használják, amely a természetben is előforduló fehérje, a Clostridium Botulinum baktérium termeli és különböző fokú izombénulást, izomlazulást idéz elő. A kezelés előtt gondosan bejelölik a befecskendezés pontjait (a mimikai izmok ellazított illetve aktivált állapotában). A páciens a kezelés alatt megemelt felsőtesttel fekszik. Az előirányzott helyekre ezután egy pici vékony tűvel, adott mennyiségű Botulinumtoxint fecskendeznek be. A szúrás nem fájdalmas, szúnyogcsípéshez hasonlítható. Az „idegméreg” hatására az izmok ellazulnak, de az egyéb funkciók működése (hő, tapintás érzékelése) megmarad.
A kezelés utáni első órákban a kezelt terület hűtése, jegelése javasolt az esetleges duzzanat és véraláfutások csökkentése érdekében. Kerülendő a bőr szükségtelen érintése, tapogatása. Ne emeljen, ne cipeljen nehezet, ne feküdjön hanyatt a kezelés után 4 óráig, ezáltal elkerülhető a beinjekciózott gyógyszer nem kívánatos továbbterjedése (6 óráig függőleges testhelyzetben kell maradni!!!). Erős napsugárzás, szolárium, szauna az első napokban kerülendő.
A Botulinumtoxin hatása nem érezhető azonnal, kell 1-2 nap mire kifejti hatását, ami a bőr és a ráncok kisimulásában mutatkozik meg. Az izomlazulás azonban nem szól egy életre, a Botulinumtoxin hatása lassan 4-6 hónap alatt leépül és utána a kezelés ismétlése válik szükségessé.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A Botox kezelésnél azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A kezelés után az injekció helyén esetenként véraláfutások alakulhatnak ki, átmenetileg megereszkedhet a szemhéj. További mellékhatások lehetnek: enyhe rosszullét, gyengeség, fejfájás, bőrkiütés, viszketés, pigmentálódás.
Konzultáció

Hegkorrekció - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések