Thigh lift

Thigh augmentation is a surgical procedure in which the entire thigh is tightened by removing excess skin and adipose tissue. The skin of the thigh is affected by frequent fluctuations in body weight, genetics and it changes with age, it may sag, and fat may build up under it.

Disturbing fat deposits on the thighs can be removed by liposuction. However, if there is excess skin at the same time, thigh tightening surgery is required. In many cases, it is advisable to combine the two interventions, depending on individual anatomical condition.

Thigh lift - good to know

Length of surgery

Approx. 2 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities
- Avoiding bodily strain
- Duration approx. 4-6 weeks
- Special compression pants for 4-6 weeks
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread

Anaesthesia

General anaesthesia

Length of stay in hospital

1-2 days

Combplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Combplasztika 590.000 Ft.
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Combplasztikára azok a nők és férfiak a legalkalmasabbak, akiknek nincs nagy súlyfeleslegük, de ugyanakkor a comb területén lévő bőrük megereszkedett, megnyúlt. A combon kialakult ráncos bőr zavaró lehet az öltözködésnél, tisztálkodásnál és pszichés zavarokat is okozhat. Ennek megoldásában nyújthat segítséget a combplasztika.

A combplasztikai konzultáció kapcsán megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik az Ön testkontúrjának értékelése, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései.

A különböző combplasztikai műtéti technikák, eljárások, metszésvezetések, s a műtéttel esetlegesen egybekötött zsírszívás ezek után kerül megbeszélésre, melyet orvosa kiegészít a combplasztikai műtétet követő korlátozásokkal, kockázatokkal és a lehetséges szövődmények ismertetésével.

A combplasztikai műtét előtt bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aspirint vagy aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. A combplasztikai beavatkozás előtt és után is kerülje a túlzott napozást.
A combplasztikai beavatkozást általános érzéstelenítésben, altatásban végzik, 1-2 napos kórházi bennfekvéssel egybekötve. A műtét kb. 2 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően. Különböző típusú combplasztikai beavatkozások vannak: 1. Az ún. mini combplasztika segíthet a megnyúlt, felesleges bőr, esetleg zsírszövet eltávolításában, egy feszes, formás comb kialakításában. A vágás harántmetszésben, félhold alakban, a lágyékhajlatból az ülepredőbe fut. 2. Az ún. klasszikus vagy „T-combplasztika” eltávolítja a felesleges, lógó bőrt és zsírt a belső comb teljes részéről. A metszés T formájú, mely a lágyékban és a comb belső oldalán fut, megközelítőleg a a comb közepéig. Ez a technika nagyobb feszesítési effektussal bír. A combplasztikát sok esetben kombinálják zsírszívással is, magán a műtendő területen a metszések ejtése előtt, vagy más távolabbi területen: elsősorban a comb külső oldalán és a fenék alatti területen.
A sebészi metszéseket plasztikai öltésekkel zárják és legtöbbször 2 drain kerül behelyezésre, amelyek 2-3 napig a sebváladék elvezetését szolgálják. A műtétet követően, pedig azonnal egy speciális kompressziós nadrágot helyeznek fel. A gyógyulás elősegítése érdekében 1-2 hét szabadságot tervezzen be és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportokat illetve minden olyan mozgást, ami a hegekre nézve feszülést jelent. 6 hétig konzekvensen viselni kell a speciális kompressziós nadrágot, ami hozzájárul a duzzanat és fájdalom csökkentéséhez, valamint a kívánt forma kialakításához. A varratok a 14. nap után kerülnek eltávolításra.
A legtöbb esetben a combplasztikával elért eredmény tartós, ha Ön továbbra is egészségesen táplálkozik és rendszeresen végez testmozgást. A természetes öregedési folyamatot azoban a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni. A combplasztikai műtét eredményével a páciensek elégedettek, pozitív energiát, önbizalmat kölcsönöz. Az eredmény már műtét után azonnal szembetűnik, de a végleges forma csak egy hónap után látható. Tisztában kell lennie azonban azzal a ténnyel, hogy a hegek sohasem fognak teljesen eltűnni, de általában néhány hónap után kisimulnak, elhalványulnak, alig észrevehetővé válnak.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a combplasztika során esetlegesen felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, bőr érzészavara, thrombembóliás szövődmények. Késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Combplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések