Tummy tuck - abdominoplasty

Tummy tuck or abdominoplasty is a surgical procedure, in which we get rid of the excess adipose tissue and skin on the abdominal area and also tighten the abdominal muscles at the same time. With this intervention, the protrusion of the slender abdominal wall is eliminated and a tight, flat belly is formed.

Tummy tuck usually occurs in two cases:

In addition to the weakness of the abdominal wall of women who have given birth several times, their stretchy, prolonged excess skin is also a serious aesthetic disadvantage. In this case, the muscles of the abdominal wall are reconstructed in a suitable anatomical position, i.e. the straight abdominal muscles acting as a support for the first half of the abdominal wall are sutured together. The lower abdomen is also corrected. By removing excess skin, a tight and flat belly is achieved.

In order to maximize the aesthetic result, we often work with the Lockwood technique (tension-free tummy tuck), which deepens the scar and provides the patient with faster recovery and less pain.

In another case, the intention to give up weight loss or deformation that is unattainable with sports is the cause of abdominal surgery. Fat deposits that have accumulated over years or decades are then surgically removed, along with excess skin.

Tummy tuck - good to know

Length of surgery

Approx. 2 hours

After-care requirements

- Avoiding sporting activities
- Avoiding bodily strain
- Duration approx. 3 weeks
- Drainage tubes are removed on the 2-3. days post surgery
- There’s no suture removal because we are working with absorbable surgical thread
- Special pressure bondage for 4-6 weeks

Anaesthesia

General anaesthesia

Length of stay in hospital

2-3 days

Galéria

Hasplasztika Lockwood technikával

Lockwood hasplasztika a korábbi - más kórházban végzett - sérvműtét kapcsán kiírtott köldök remodellálásával

Hasplasztika Lockwood technikával

Hasplasztika Lockwood technikával

Hasplasztika hasfali rekontrukcióval

Hasplasztika

Hasplasztika (többször szült páciens,megereszkedett, striás bőrrel)

Hasplasztika

Lockwood, liposuctio, flancoplastica - Zsírszívással kombinált derékkontur-javítás maximális hasfeszesítéssel

Hasplasztika

Hasplasztika

Hasplasztikai tabló

Hasplasztika

Hasplasztika

Heg alakulása hasplasztika esetén

Hasplasztika, hasfali rekonstrukcióval plasztikával

Hasplasztika

Hasplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Hasplasztika - Lockwood 720.000 Ft.

    LTS és lipokontur zsírszívás

  • Hasplasztika 690.000 Ft.

    Totálhas vagy MIDI és zsírszívás

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

A legalkalmasabb jelöltek hasplasztikára olyan nők és férfiak, akik jó általános állapotban vannak, de egy szöveti felesleggel társult meggyengült, megereszkedett hasfallal rendelkeznek. Ez tipikus következménye lehet -nők esetében- egy vagy többszöri terhességnek, testsúlycsökkenésnek, amelyek után a bőr már nem tud kellőképpen visszaalakulni. További diéták, fogyókúrák, testmozgások itt már sajnos keveset segítenek a helyzeten.

Különösen terhesség után tud igazán a plasztikai sebészet segíteni, miután a megnyúlt hasfali izomzat gyakran már nem képes többé az eredeti feszességét teljes mértékben elérni, visszanyerni.
A normális öregedési folyamattal a bőr veszít természetes elaszticitásából, amelyen azonban szintén lehet javítani.

Azok a páciensek, akik intenzív diétát, fogyókúrát terveznek, inkább halasszák el a beavatkozást. Azoknak a nőknek, akik még terhességet terveznek, szintén nem javasoljuk a műtétet.

Bizonyos belgyógyászati alapbetegségek, megnövekedett altatási kockázattal indokolttá tehetik a műtét elutasítását. Igen magas nikotinfogyasztás szintén kontraindikációja lehet ennek a beavatkozásnak, mivel a rossz vérellátás miatt fokozottan megemelkedett a sebgyógyulási zavar kockázata.
Egy kifejezetten jelentős súlyfelesleget hasplasztikával nem lehet megszüntetni, megoldani.

A hasplasztika előtti konzultáció kapcsán részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a hasfal és hasfali bőr ill. zsírszövet állagának vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a hasplasztika műtéti lépései és lehetőségei (mini-, MIDI-, totál-hasplasztika, Lockwood-féle hasplasztika)

A hasplasztika előtt bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a hasplasztika előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a hasplasztikai műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon.

A hasplasztika előtt és után is kerülje a túlzott napozást.

A hasplasztika előtt szükséges vizsgálatok: Labor (vérkép, vércukor, máj- és vesefunkció, INR, ionok), mellkas RTG, EKG.

A hasplasztika általában altatásban történik, pár napos (1-2 nap) kórházi bennfekvéssel. A műtét kb. 1.5- 3 órát vesz igénybe, a beavatkozás kiterjesztésétől függően. Az eljárás magában foglalja a felesleges bőr és a bőr alatti zsírszövet műtéti eltávolítását és a hasfali izomzat feszesítését, ezáltal kialakítva a derék vonalát. A metszés vízszintesen, a természetes bőrredőben fut, csípőtől csípőig, közvetlenül a szeméremszőrzet felett, úgy hogy az később fehérneművel is jól takarható legyen. A köldök az eredeti helyére kerül újra kiültetésre, rögzítésre. Gyakran érdemes a hasplasztikát derék- és combtájéki zsírleszívással kombinálni.

A hasplasztika speciális formája a Lockwood féle műtét (lsd. TEST – cikkek), aminél a különféle technikai újítások és kombinációk egy egészen különleges eredményt tesznek lehetővé. A heg egészen mélyre kerül, a páciens sokkal hamarabb válik panaszmentessé és a draincsövek hamar eltávolításra kerülnek, a későbbi punkciók (leszívások) veszélye nélkül. A heg szép és vékony lesz, miután feszülés mentesen kerül a sebszél egyesításre.

Amennyiben a bőr- és zsírfelesleg az alhas és a has középső részének egy részére koncentrálódik, úgy a MIDI hasplasztika a választandó műtét. Ilyenkor a köldök alatt és mellett mobilizáljuk a bőrt, majd húzzuk le a kívánt szintig. A köldög vagy módolsulhat (nyúlhat) vagy lentebb kerülhet pár cm-rel. Zsírleszívással lehet a tökéletes konturokat kialakítani.

Bizonyos esetekben, amikor a bőrfelesleg és a zsírfelrakódás az alhasra lokalizálódik, az ún. „mini-hasplasztikát” is lehet alkalmazni. Ez egy kis beavatkozást jelent, amely ambulánsan, helyi érzéstelenítésben kivitelezhető és csupán az alhas kerül feszesítésre, a köldök áthelyezése nélkül. A metszés itt természetesen lényegesen kisebb.

A hasplasztika kapcsán a sebészi metszést plasztikai öltéssel zárjuk és legtöbbször 2 drain cső kerül behelyezésre, amelyek 2-3 napig a sebváladék elvezetését szolgálják. A varratokat a műtétet követő 2.-3. hétben távolítjuk el. A feszesített, raffolt hasfali izomzat támogatására 4-6 hétig rugalmas haskötő, fűző viselése ajánlott.

A bőr megfelelő letapadásának elősegítése érdekében modellált kötést alkalmazunk, amit otthon Ön is alkalmazhat. Ennek a kivitelezését természetesen megtanítjük Önnek. A hasplasztika után 2-3 hét szabadságot tervezzen be és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat. Aktív fizikai igénybevétel, sport a 6. héttől végezhető.

A hasplasztikával kiváló esztétikai eredményeket lehet elérni megereszkedett hasfallal és szövetfelesleggel rendelkező pacienseknél. Az eredmény optimalizálásához bizonyos esetekben szükség lehet egy kiegészítő zsírleszívásra. A legtöbb esetben az elért eredmény tartós, ha Ön továbbra is egészségesen táplálkozik és rendszeresen végez testmozgást, de a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni. Tisztában kell lennie azonban azzal a ténnyel, hogy a hegek sohasem fognak teljesen eltűnni, de általában a hasplasztika után néhány hónappal után kisimulnak, elhalványulnak. A hegek 3-4 hónappal a műtét után mélyebbre kerülnek egészen a fehérnemű által fedett régióba. (lsd. TEST – cikkek)

Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, de a precíz és szövetkímélő technikával, valamint a modern hasplasztika műtéti technikáinál ( lsd. TEST cikkek – Lockwood-műtét)  módszerekkel a szövődmények minimalizálhatók. Mégis a hasplasztika utáni szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók vagy a  vérzés, ami általában az 1-2 napban jelentkezhet; fokozott szövetnedv képződés az első héten ( ami a Lockwood varratokkal elkerülhető) ; sebfertőzés, vérkeringési zavar okozta részleges bőrelhalás (ami a Lockwood és más fesztelenítő technikával elkerülhető), a felületes bőridegek sérülése miatt átmeneti érzészavar, trombembóliás szövődmények. A hasplasztika utáni késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.

Konzultáció

Hasplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések