Wrinkle filling (with hyaluronic acid and own adipose tissue)

There are a number of “fillers” available to remove deeply furrowed facial wrinkles. An example of such a substance is hyaluronic acid, a substance that occurs naturally in the human body. For plastic purposes, we use a chemically produced, non-animal origin, tissue-friendly material that is applied under the wrinkles so that they fill up and smooth out. With this technique, deep scars can also be corrected, and parts of the face, such as the lips, can be augmented and thickened.

Hyalouronic acid filling provides stable, reliable results for months, until the body breaks it down.

At IMAGO Plastic Surgery Clinic, we use only the most modern product tested with 4-fold hyaluronic acid (currently the most stable hyaluronic acid available).

As an alternative to wrinkle removal, it is also possible to fill the affected area with your own adipose tissue (fat-grafting). Our own body fat is obtained from another body region (eg buttocks, thighs) and, after proper preparation, is delivered to the desired site. Filling with your own adipose tissue is much more stable and lasts longer because some of the fat is permanently incorporated into the tissues.

Wrinkle filling – good to know

Length of surgery

Max. 30 minutes

After-care requirements

- There are no life style restrictions
- There is no need for after-care

Anaesthesia

Local anaesthesia

Length of stay in hospital

Ambulant

Ráncfeltöltés árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Ajak-és ráncfeltöltés hyaluronsavval 90.000 Ft.
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Azok a nők illetve férfiak a legalkalmasabbak, akiknél Botox kezeléssel nem sikerült tökéletesen csökkenteni, eltüntetni a mélyebb ráncokat. Leggyakrabban a szemöldök között, a száj és orr körül kialakult ráncok, redők kerülnek feltöltésre.
Egy felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a kezelés részletei, illetve az Ön kívánságai, elképzelései és az esetleges aggályok, kételyek is. A rendelkezésre álló, különböző technikák is közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. Megpróbálunk Önnek egy képet felvázolni, hogy mi az, amit Ön ettől a kezeléstől elvárhat.

A beavatkozás ambulánsan, helyi érzéstelenítésben történik, a páciensek a kezelés után hazamehetnek. A ráncfeltöltés, a kívánt terjedelemtől függően maximum fél órát vesz igénybe. A hyaluronsavas feltöltéshez helyi érzéstelenítés sem szükséges, egy pici, vékony injekciós tűvel a ráncok alá befecskendezik és ez által a ráncok feltöltődnek. 

Saját zsírszövettel történő ráncfeltöltés során helyi érzéstelenítést, adott esetben enyhe bódítást is alkalmaznak. Ennél az eljárásnál először egy előre meghatározott területről zsírt szívnak le, majd megfelelő előkészítés, feldolgozás (leülepítés, tiszta zsír nyerése) után a kívánt helyre befecskendezik. Ezzel a módszerrel szintén volumenfeltöltést érnek el.

Ráncfeltöltés után csak ritkán kell igen kellemetlen érzéssel számolni. Kisebb véraláfutások, enyhe pirosság, duzzanat felléphet, de ezek néhány nap alatt meg is szűnnek. A mellékhatásokat hideg borogatással, jegeléssel lehet enyhíteni, minimalizálni. Néhány napig a direkt napsugárzást, szoláriumot kerülni kell. A kezelés az életvitelben semmiféle korlátozottságot nem jelent, utógondozás nem szükséges.

Az esetleges véraláfutások, duzzanatok végleges megszűnése után a páciensek frissebbnek, fiatalabbnak néznek ki. Az eredmény hónapokig tartós, de a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni. Tudni kell, hogy a kezelés csupán tüneti, a kiváltó okokat, tényezőket nem oldja meg. A ráncfeltöltés, ha szükséges, 1-2 hónap múlva újra ismételhető.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. Azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A kezelt területen átmenetileg véraláfutások alakulhatnak ki.
Konzultáció

Ráncfeltöltés - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések