nők izzadás hónalj plasztika

A hónalji izzadás főleg a nők életét keserítheti meg. A mai modern világban a nők komoly elvárásoknak kell, hogy megfeleljenek. Ennek része lehet a munkahelyi vagy társasági prezentáció, melynek kapcsán a kommunikáció vagy a munka részeként a hónalj is aktív szerepet kap. Egy jókora izzadságfolt az ingen vagy a szűk ruhán kellemetlen reakciókat válthat ki. Erre megoldás egy egyszerű injekciós terápia a botulinum toxin segítségével.

Sok dolog válthat ki izzadást. A természetes okok (fizikai aktivitás, meleg, erős fűszerek) mindenkinél erősebb verejtékezést váltanak ki. Vannak olyan okok, melyek nem mindenkinél okoznak egyforma mértékű izzadást: ilyenek az erős fűszerek, érzelmi stressz, bizonyos gyümölcsök vagy italok. Tipikus modern kori ok a prezentációk vagy társasági szereplések kapcsán fellépő psychomotorikus izgalom okozta izzadás.

Még ha a nő maga személyesen nem is érzi kínosnak, vagy kellemetlennek a jelenséget, a környezet sokszor annak tekinti azt. A Botox hatóanyaga, a botulinum toxin egy olyan vegyület, mely a mimikai izmok átmeneti bénítása által kifejtett ismert esztétikai hatása mellett a hónalji izzadást is gátolni képes. A hatás természetesen nem évekre szól, 3-4 hónapig vagy szerencsésebb esetben fél évig tart. A hatás tartóssága egyénileg eltérő.

A kezelés előtt mindenképp konzultálni kell szakorvossal, mivel a túlzott izzadás más betegségeknek is a tünete lehet. A cukorbetegség, pajzsmirigybetegség, menopauza vagy bizonyos daganatos betegségek is járhatnak túlzott izzadással.

A hónalj mellett a talpi, tenyéri vagy könyékhajlati izzadást is kezelni lehet botulinum toxinnal.