Ajakplasztika

Az arc fiatalos megjelenésének visszaadására különösen alkalmas az ajakplasztika.

Az ajakplasztika más egyéb feltöltő szépészeti beavatkozásokkal szemben, nemcsak megszünteti a meglévő ráncokat, de a fiatalos arckifejezést biztosító arányokat is visszaállítja.

Ennél a beavatkozásnál közvetlenül az ajakpír pereménél távolítunk el egy bőrcsíkot. Az ajakplasztikát gyakran egészítik ki bőrhámlasztással (dermabrasio), ami a ráncok hatékony eltüntetéséhez járul hozzá.

Ajakplasztika - főbb tudnivalók

Műtéti idő

Kb. 40 - 60 perc

Műtéti utógondozás, utókezelés:

- Általános kímélet
- Nincsen kötés
- Varratszedés nincsen, mivel felszívódó sebészi fonallal dolgozunk
- Ajkak jegelése

Anesztézia

Helyi érzéstelenítés

Kórházi bennfekvés

Ambuláns, járó beteg ellátás

Ajakplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Ajakplasztika Személyre szabott árajánlat
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Ajakplasztikára azok a nők és férfiak a legalkalmasabbak, akiknek a természetes öregedési folyamat során a száj környéke kifejezetten megváltozott, átalakult. A látható ajakpír elvékonyodik és fakónak tűnik, ezáltal a teljes ajak sokkal vékonyabbnak látszik. Ugyanakkor a felsőajak görbülete, domborulata ellaposodik, a száj környéki ráncok kifejezetté válnak és a szájszöglet lefele görbül. A száj és az orr közötti távolság egyre nagyobb lesz. Ezáltal az ajkak lejjebb kerülnek és a felső fogsor a nevetésnél már nem látható. Ezeknek az arányoknak az eltolódása következtében veszíti el az arckifejezés vitalitását, fiatalosságát.
Bármilyen nemű betegségéről értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. Plasztikai beavatkozás előtt és után is kerülje a túlzott napozást.
A beavatkozás általában ambulánsan, járó beteg ellátás keretén belül, helyi érzéstelenítésben történik. A műtét kb.1 órát vesz igénybe. A felsőajak területén közvetlenül az orr alatt egy csík bőr kerül eltávolításra. A szárny alakú metszés az orr alapvonala mentén történik és a kiindulási helyzetnek megfelelően, ha szükséges az orrszárnyak hajlataiban meghosszabbítják azt. Ezzel a technikával a lógó, megereszkedett szájszöglet is korrigálható. Egy másik technikánál, pontosan az ajakpír kontúrvonalában ejtenek egy metszést és közvetlenül pár milliméterrel felette, egy másikat. A két metszés közötti távolság attól függ, hogy mekkora ajaknagyobbítást szeretnének elérni. A körbevágott bőrfelesleget ezután eltávolítják, a felsőajkat kissé kifelé fordítják, majd a sebszéleket plasztikai öltésekkel összevarrják.
Ajakplasztika után csak ritkán kell igen kellemetlen érzéssel számolni. A műtét után a felsőajkakat borogatni, jegelni kell, a fájdalmat fájdalomcsillapítókkal lehet enyhíteni. A varratok a 7. nap után kerülnek eltávolításra. A műtét során kialakult hegek az orrszárnyak fedésébe esnek és néhány nappal a műtét után már make-up használatával elfedhetőek. 3 hónap után a hegek szinte láthatatlanná válnak.
A sebgyógyulás befejeződése és a duzzanatok végleges megszűnése után a páciensek frissebbnek, fiatalabbnak néznek ki, javul az önbizalmuk. A hegek általában szinte láthatatlanok. Az eredmény évekig tartós, de a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Az ajakplasztikánál azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A szövődmények közül megemlítendő a vérzés, gyulladás.
Konzultáció

Ajakplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések