Intimplasztika

A genitális régió, az intim zóna minden szempontból igen kényes terület. A női nemi szervek környékén végzett esztétikai-plasztikai korrekciós intimplasztika műtéteknek számos oka van.

A természetes öregedési folyamatok, a genetikai adottságok, a hormonális hatások, de a szülések, a testsúlyingadozások is befolyásolják a nemi szervek anatómiai állapotát, kinézetét és funkcionális működését.

Az intimplasztikák típusai, motivációi, okai tehát igen sokszínűek. A női nemi szervek területén végzett beavatkozások közül az ajakplasztika (kisebbítés vagy nagyobbítás) a leggyakrabban végzett műtét.

Intimplasztika - föbb tudnivalók

Műtéti idő

Kb. 1 - 2 óra (a műtét jellegétől függően)

Műtéti utógondozás, utókezelés:

- Sportos aktivitás, testi, fizikai megerőltetés kerülése 4 hét
- Nemi élet mellőzése 4 hétig
- Zuhanyzás, ülő fürdő a 4. naptól

Anesztézia

A műtéti beavatkozástól függően helyi érzéstelenítés vagy altatás

Kórházi bennfekvés

Ambuláns

Intimplasztika árak
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Az intimplasztikára azok a nők a legalkalmasabbak, akik szeméremajkuk alakja, nagysága vagy asszimmetriája miatt szenvednek. Az intimplasztika indikációi lehetnek egyaránt testi, funkcionális, de akár csupán csak esztétikai okok is. A nők egy része nem találják esztétikusnak a nemi szervüket és ez az érzés negatív kihatással lehet testképükre, a nemi életükre. A modern intimplasztika színes palettájának köszönhetően, azonban korrigálni lehet ezeket a hibákat.

Egy felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a nemi szervek vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások, metszésvezetések ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel illetve az esetlegesen kiegészítésként szóba jövő zsírleszívással is.
Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, akkor a beavatkozást el kell halasztani. A műtétet a havi ciklus utáni időre kell tervezni és ajánlott a műtét előtt az intim területet leborotválni. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon.
Az intimplasztika a sebészi módszerek széles skáláját kínálja. 1. Szeméremajak kisebbítés: A beavatkozást helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzik. A műtét kb. 1,5-3 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően. A belső (kisajak) és külső (nagyajak) szeméremajkak kisebbítő műtétje akár egy ülésben, egyszerre is elvégezhető. A szeméremajak kisebbítés (labioredukcio) egy olyan műtéti eljárás, amely során, sebészi úton felesleges szövetet távolítanak el a kis – és a nagyajak területéről. A külső, azaz a nagyajak kisebbítő műtétek azonban lényegesen ritkábban fordulnak elő, mint a belső, azaz a kisajak kisebbítő műtétek. Normál esetben a nagyajkak fedik a kisajkakat, viszont ha a kisajkak túlságosan hangsúlyosak, akkor túlnyúlnak a nagyajkakon. Ez a jelenség nem csupán esztétikai problémát jelenthet, hanem olykor fájdalmas, zavaró is lehet. A kisebbítés a felesleges szövet kimetszésével történik, a sebszéleket pedig felszívódó fonallal varrják össze. Általában 4 hét után teljes gyógyulás várható. 2. Szeméremajak nagyobbítás: A beavatkozást helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzik. A műtét kb. 1-2 órát vesz igénybe. A szeméremajak nagyobbítás (Augmentatio) egy olyan műtéti eljárás, amely során célzottan, valamilyen töltőanyaggal növelik meg a nagyajkak méretét, töltőanyagként saját zsírt használnak fel. A beavatkozás során először saját testzsírt nyernek (Liposuctio) egy megfelelő helyről (has, fenék, térd), majd a megtisztított saját zsírszövetet a nagyajkakba fecskendezik. 3. Hüvelyfeszesítés (Vagina plasztika): A terhességek, szülések, a természetes öregedési folyamatok nyomot hagyhatnak a hüvelyben. Egy hüvelyplasztika sokat segíthet. 4. Vénuszdomb”/szeméremdomb kisebbítés: Túlságosan hangsúlyos szeméremdomb ruha alatt is zavaróan elődomborodhat, ám zsírszívással megkisebbíthető.
A gyógyulás elősegítése érdekében 1-2 hét szabadságot tervezzen be és 4 hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportokat illetve a nemi életet. A fertőzések elkerülése érdekében próbálja a műtéti területet sterilen tartani, fertőtlenítő krémeket és betétet használni. Zuhanyozás, ülő fürdőzés a 4. naptól engedélyezett.
A kialakult eredménnyel a páciensek elégedettek, pozitív energiát, önbizalmat kölcsönöz. Az eredmény már műtét után azonnal szembetűnik, de tisztában kell lenni azonban azzal a ténnyel, hogy a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, vérömleny, gyulladás, bőr érzészavara, thrombembóliás szövődmények. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Intimplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések