Karplasztika

A karplasztika vagy „felkarfeszesítés” (brachioplasztika) olyan műtéti eljárás, amely során az egész felkar átformálásra ill. feszesítésre kerül azáltal, hogy a felesleges bőrt illetve zsírszövetet eltávolítjuk. A felkar bőre a gyakori testsúlyingadozások, genetikai adottságok miatt illetve a kor előrehaladtával megváltozik, megereszkedhet, ill. ezen a területen zsír rakódhat le.

A felkarra lerakódott, zavaró zsírszövetet egyszerű zsírszívással eltávolíthatjuk. Ha egyidejűleg bőrfelesleg is fennáll vagy a felkar bőre rugalmasságát, elaszticitását elvesztette (életkor, genetika okán), akkor felkarfeszesítő műtétre van szükség. Az egyéni anatómiai viszonyoktól függően ajánlatos lehet két beavatkozást egymással kombinálni.

Felkarfeszítés - föbb tudnivalók

Műtéti idő

Kb. 1.5 óra

Műtéti utógondozás, utókezelés:

- Sportos aktivitás mellőzése
- Testi, fizikai megerőltetés kerülése
- Időtartam kb. 4-6 hét
- Speciális kompressziós kötés 6 hétig
- Varratszedés nincsen, mivel felszívódó sebészi fonallal dolgozunk

Anesztézia

Altatás

Kórházi bennfekvés

1-2 napos bennfekvés

Karplasztika GAléria

Karplasztika

Karplasztika

Karplasztika árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Karplasztika 520.000 Ft.
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Karplasztikára azok a nők és férfiak a legalkalmasabbak, akiknek nincs nagy súlyfeleslegük, de ugyanakkor a felkar területén lévő bőrük megereszkedett, megnyúlt. Idővel a bőr ugyanis veszít rugalmasságából, a felkaron petyhüdt bőrfelesleg alakulhat ki, amely már sem sporttal, sem diétával nem hozható formába. A felkaron kialakult ráncos bőr zavaró lehet az öltözködésnél, tisztálkodásnál és pszichés zavarokat is okozhat. Ennek megoldása érdekében egyre több nő és férfi szánja el magát felkarplasztikára.

A konzultáció során részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a testkontúr és a szövetek minőségének precíz vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások, metszésvezetések ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel illetve az esetlegesen kiegészítésként szóba jövő zsírleszívással is.

Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy szalicilát tartalmú gyógyszert szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. Plasztikai beavatkozás előtt és után is kerülje a túlzott napozást.

A beavatkozást általános érzéstelenítésben, altatásban végzik, ambulánsan vagy egy napos kórházi bennfekvéssel egybekötve. A műtét kb. 1,5 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően.
Egy lokalizált zsírfelrakódás esetében, ahol a bőr elaszticitása még relatív megtartott, nincs szükség felkarfeszesítésre. Ebben az esetben a zsírszívás a választandó megoldás. Ha azonban a zavaró, lógó bőr- és zsírfelesleg már nagyobb és a megereszkedés is kifejezett akkor a felkarplasztika a választandó megoldás.
A tervezett metszés helye a beavatkozás előtt, a bőrön, álló helyzetben, megemelt végtagon pontosan, precízen bejelölésre kerül. A metszést olyan helyre tervezik, ahol a legkevésbé feltűnő. Felkarplasztika során a leggyakrabban alkalmazott metszésvezetés orsó vagy sarló alakú, amely a felkar belső felszínén fut a hónaljtól a könyökhajlatig, ill. csak a hónaljban rejtve. Kifejezett bőrfelesleg esetén szükség lehet további metszésre a hónaljárokban is. A műtétből keletkező heg kb. 10-16 cm hosszú, leeresztett karok mellett nem látható és ruházattal jól eltakarható. A sebészi metszéseket plasztikai öltésekkel zárják és pár napra szívó draint helyeznek be, amelyek a sebváladék elvezetését szolgálják. A műtétet követően, pár napra kompressziós kötést helyeznek fel a felkarra.

A gyógyulás elősegítése érdekében 1-2 hét szabadságot tervezzen be és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportot illetve minden olyan mozgást, ami a hegekre nézve feszülést jelent. 6 hétig viselni kell a kompressziós kötést, ami hozzájárul a duzzanat és fájdalom csökkentéséhez, valamint a kívánt forma kialakításához. A varratok a 14-21. nap után kerülnek eltávolításra. 6 hónapig kerülje a napozást vagy szoláriumot, mivel a hegek barnás elszíneződését okozhatják.

Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, bőr érzészavara, thrombembóliás szövődmények. Késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Karplasztika - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések