Mellkisebbítés

mellkisebbítés vagy „redukció” egy olyan műtéti eljárás, amely során megkisebbítik és egyben meg is emelik, megfeszesítik a megereszkedett vagy lógó mellet és ezáltal új formát kapnak.

Nyilvánvaló, hogy a mellkisebbítés a testi (gerinc, bőr) bántalmak javulását eredményezi, de tisztán kozmetikai, esztétikai okokra hivatkozva is elvégezhető (lásd. még mellfelvarrás).

Mellkisebbítés - föbb tudnivalók

Műtéti idő

Kb. 2-3 óra

Műtéti utógondozás, utókezelés:

- Sportos aktivitás mellőzése
- Testi, fizikai megerőltetés kerülése
- Időtartam kb. 4 hét
- Varratszedés nincsen, mivel felszívódó sebészi fonallal dolgozunk
- Speciális melltartó viselése 6 hétig

Anesztézia

Altatás

Kórházi bennfekvés

1-2 nap

Előtte-Utána Galéria

Mellkisebbítés árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Mellkisebbítés 920.000 Ft.

    Redukciós mellplasztika

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Sok nő, akik mellük megkisebbítését szeretnék, egészségügyi-, ortopédiai panaszokkal, problémákkal küzdenek, mint például a tarkómerevség vagy nyaki gerincprobléma, de gyakori panasz a melltartópánt mély bevágódása és ezáltal a váll irritációja, bőrproblémák a mell alsó áthajlási redőiben, alvászavar. Az igen nagyméretű mellek negatívan, hátrányosan befolyásolhatják a nők pszichés fejlődését, illetve akadályozhatják a sportos aktivitásukban, mindennapi tevékenységükben.

Egy felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszéljük Önnel a beavatkozás részleteit, továbbá az Ön kívánságait és az esetleges aggályait, kételyeit is. Ezzel egybekötve megtörténik a mellek precíz, pontos vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti eljárások, technikák ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. 35 éves kor felett a beavatkozás előtt ajánlatos egy mammográfiás vizsgálatot csináltatni.
Megpróbálunk Önnek egy optimális képet lefesteni arról, hogy mit is várhat el egy mellkisebbítő műtéttől.
Ebben azonban döntő szerepet játszanak az Ön személyes kiindulási helyzete és azok a tényezők is, amelyek a műtéti eljárást befolyásolják – Ön életkora, melleinek nagysága és formája, bőrének sajátossága.

Bármilyen nemű betegségéről (magas vérnyomás, érbetegség, cukorbetegség, tüdőbetegség, véralvadási zavarok) értesítse orvosát. A műtét előtti 10 napban Aszpirint vagy Aszpirin tartalmú gyógyszereket szedni nem szabad. Amennyiben közvetlenül a műtét előtt megfázott, vagy egyéb fertőzése volt, illetve ha a havi ciklusával egybeesik a tervezett időpont, akkor a beavatkozást el kell halasztani. A műtét előtt mammográfia elvégzése szükséges. Az operáció előtt 6 órával már ne egyen és ne igyon. Amennyiben dohányzik, akkor két héttel a műtét előtt hagyja abba, és műtét után legalább két hétig ne is dohányozzon. Plasztikai beavatkozás előtt és után is kerülje a túlzott napozást.

mellkisebbítés teljes altatásban (általános anesztézia) történik,1-2 napos klinikai bennfekvéssel egybekötve. A személyre szabott redukciós technika, a metszésvezetéssel együtt a mell mindenkori anatómiájától és méretétől függ. A mellkisebbítés majdnem megegyezik a mellfelvarrással, azzal a különbséggel, hogy itt felesleges bőr-, zsír- és mirigyállomány is eltávolításra kerül. Alapvetően a bőr a mellbimbó körül úgy kerül körbemetszésre, hogy a felesleges bőrt eltávolítják és a mellbimbót feljebb helyezik, szükség szerint meg is kisebbíthetik.

Legtöbb esetben egy heg adódik a bimbóudvar körül és még egy kicsi függőleges heg a bimbóudvar alatt a mell alsó áthajlási redőjéig (ún. „hegszegény” technika). Nagyon nagyméretű mell esetén szükség lehet a mell alsó áthajlási redőjében is egy rövid vízszintes metszést ejteni, ami további járulékos heget eredményez..Az „új” mell feszesebb tapintatú és magasabban helyezkedik el. Nagy hangsúlyt fektetünk a precíz plasztikai varrástechnikával egyeztetett, szinte alig észrevehető hegekre. A mellkisebbítés mégis elkerülhetetlen hegeket hagy maga után, amelyek azonban bikinivel, vagy melltartóval könnyedén elfedhetőek.

A beavatkozás után legtöbbször két drain kerül behelyezésre és egy formáló kötés kerül felhelyezésre. Ezt egy elasztikus speciális melltartó váltja fel, amit 6 hétig kell viselni. A műtét után a vágások és a szöveteltávolítások következményeként fájdalom, duzzanat jelentkezik. Jelentős vérömlenyekkel nem kell számolni, a fájdalom gyógyszerekkel mérsékelhető, néhány hét alatt a duzzanat visszahúzódik, a keletkezett sebek pedig begyógyulnak. A varratok 7 nap után részlegesen, 14 nap után pedig teljesen eltávolításra kerülnek. A műtétet követően kb. 2 hét szabadságot tervezzen be és 4 hétig kerülje, korlátozza a megerőltető testi aktivitásokat, fizikai megterheléseket, sportokat; ezután fokozatosan visszatérhet korábbi életviteléhez.

Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat.
A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, vérömleny; sebfertőzés, bőr- és szövetelhalás, mell- és mellbimbó átmeneti érzészavara, am állandósulhat is, szoptatási képesség elvesztése, mell aszimmetriája, trombembóliás szövődmények. Késői szövődmény lehet a kiszélesedett, hipertrófiás vagy keloidos heg.
Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.

Konzultáció

Mellkisebbítés - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések