Ráncfeltöltés hyaluronsavval és saját zsírszövettel

Számos „feltöltőanyag” létezik a mélyen barázdált mimikai ráncok eltüntetésére. Ilyen anyag például a hyaluronsav, az emberi szervezetben is természetesen előforduló anyag. Plasztikai célból, kémiailag előállított, nem állati eredetű, szövetbarát anyagot használunk, amit a ráncok alá juttatunk be, így azok feltöltődnek és kisimulnak. Ezzel a technikával a mély hegek is korrigálhatóak, illetve az arc egyes részei, mint például az ajkak, augmentálhatóak, vastagíthatóak.

A hyalouronsavas feltöltés hónapokon keresztül stabil, megbízható eredményt nyújt, mindaddig, míg a szervezet le nem bontja. 

Az IMAGO Plasztikában csakis a legmodernebb, bevizsgált 4-szeres keresztkötésű (pillanatnyilag az elérhető legstabilabb hyaluronsav) hyaluronsavval készített terméket alkalmazunk.

A ránctalanítás alternatívájaként szóba jöhet az érintett terület, saját zsírszövettel történő feltöltése is (fat-grafting). A saját testzsírt egy másik testi régióból (pl.: fenék, comb) nyerjük, majd megfelelő előkészítés után a kívánt helyre juttatjuk be. A saját zsírszövettel történő feltöltés sokkal stabilabb és hosszabb ideig marad tartós, mivel a zsír egy része maradandóan beépül a szövetekbe.

Ráncfeltöltés - főbb tudnivalók

Műtéti idő

Max. fél óra

Műtéti utógondozás, utókezelés:

- Semmiféle életviteli korlátozással nem jár
- Utógondozás nem szükséges

Anesztézia

Helyi érzéstelenítés

Kórházi bennfekvés

Ambuláns

Ráncfeltöltés árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Ajak-és ráncfeltöltés hyaluronsavval 90.000 Ft.
  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Azok a nők illetve férfiak a legalkalmasabbak, akiknél Botox kezeléssel nem sikerült tökéletesen csökkenteni, eltüntetni a mélyebb ráncokat. Leggyakrabban a szemöldök között, a száj és orr körül kialakult ráncok, redők kerülnek feltöltésre.
Egy felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a kezelés részletei, illetve az Ön kívánságai, elképzelései és az esetleges aggályok, kételyek is. A rendelkezésre álló, különböző technikák is közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. Megpróbálunk Önnek egy képet felvázolni, hogy mi az, amit Ön ettől a kezeléstől elvárhat.

A beavatkozás ambulánsan, helyi érzéstelenítésben történik, a páciensek a kezelés után hazamehetnek. A ráncfeltöltés, a kívánt terjedelemtől függően maximum fél órát vesz igénybe. A hyaluronsavas feltöltéshez helyi érzéstelenítés sem szükséges, egy pici, vékony injekciós tűvel a ráncok alá befecskendezik és ez által a ráncok feltöltődnek. 

Saját zsírszövettel történő ráncfeltöltés során helyi érzéstelenítést, adott esetben enyhe bódítást is alkalmaznak. Ennél az eljárásnál először egy előre meghatározott területről zsírt szívnak le, majd megfelelő előkészítés, feldolgozás (leülepítés, tiszta zsír nyerése) után a kívánt helyre befecskendezik. Ezzel a módszerrel szintén volumenfeltöltést érnek el.

Ráncfeltöltés után csak ritkán kell igen kellemetlen érzéssel számolni. Kisebb véraláfutások, enyhe pirosság, duzzanat felléphet, de ezek néhány nap alatt meg is szűnnek. A mellékhatásokat hideg borogatással, jegeléssel lehet enyhíteni, minimalizálni. Néhány napig a direkt napsugárzást, szoláriumot kerülni kell. A kezelés az életvitelben semmiféle korlátozottságot nem jelent, utógondozás nem szükséges.

Az esetleges véraláfutások, duzzanatok végleges megszűnése után a páciensek frissebbnek, fiatalabbnak néznek ki. Az eredmény hónapokig tartós, de a természetes öregedési folyamatot a legmodernebb technika sem tudja feltartóztatni. Tudni kell, hogy a kezelés csupán tüneti, a kiváltó okokat, tényezőket nem oldja meg. A ráncfeltöltés, ha szükséges, 1-2 hónap múlva újra ismételhető.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. Azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A kezelt területen átmenetileg véraláfutások alakulhatnak ki.
Konzultáció

Ráncfeltöltés - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések