Ránctalanítás (Botox kezelés)

A Botox kezelés a ránctalanítás modern és igen hatékony eljárása. A botulinum toxin, a mimikai izmok működése során keletkező ráncok, barázdák (elsősorban szem környéke, homlok) ideiglenes megszüntetésére alkalmas szer. A botulinum toxin célzottan bénítja az egyes izmokat, így azok ellazulnak és a felette fekvő bőr és ezzel együtt a ráncok kisimulnak. A botulinum toxin hatása néhány nap után kialakul, és 3-6 hónapig tart.
A kezelés célja az ARC küllemének fiatalítása, és emellett az hogy az arc természetesnek, harmónikusnak hasson. A kezelés után a páciensek több évet is „fiatalodhatnak”.

Ránctalanítás - főbb tudnivalók

Műtéti idő

20 perc

Műtéti utógondozás, utókezelés:

- Semmiféle életviteli korlátozással nem jár
- Utógondozás nem szükséges

Anesztézia

Helyi érzéstelenítés

Kórházi bennfekvés

Ambuláns

RáncTalanítás árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Botox 90.000 Ft.

    Homlok - szarkalábak - ajak melletti ráncok

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

Szinte kivétel nélkül mindenki alkalmas Botox kezelésre, aki fiatalodni szeretne és nem szenved valamilyen neurológiai megbetegedésben (pl. Myasthenia gravis). Az arc és a nyak bőre a természetes öregedési folyamatok során veszít rugalmasságából, kifejezetten ráncossá válhat, amely esztétikai és pszichés panaszokat okozhat. Ebben segíthet a ránctalanító kezelés.
A felvilágosító beszélgetés keretén belül részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik az arc és arányainak precíz vizsgálata. Fényképek is készülnek, amelyek segítségével felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. Megpróbálunk Önnek egy képet felvázolni, hogy mi az, amit Ön ettől a műtéttől elvárhat.
A beavatkozás ambulánsan, helyi érzéstelenítésben elvégezhető. Nem szükséges speciális előkészítés. A kezelés néhány percet, maximum fél órát vesz igénybe. A ráncok eltüntetésére a Botulinumtoxin A-t használják, amely a természetben is előforduló fehérje, a Clostridium Botulinum baktérium termeli és különböző fokú izombénulást, izomlazulást idéz elő. A kezelés előtt gondosan bejelölik a befecskendezés pontjait (a mimikai izmok ellazított illetve aktivált állapotában). A páciens a kezelés alatt megemelt felsőtesttel fekszik. Az előirányzott helyekre ezután egy pici vékony tűvel, adott mennyiségű Botulinumtoxint fecskendeznek be. A szúrás nem fájdalmas, szúnyogcsípéshez hasonlítható. Az „idegméreg” hatására az izmok ellazulnak, de az egyéb funkciók működése (hő, tapintás érzékelése) megmarad.
A kezelés utáni első órákban a kezelt terület hűtése, jegelése javasolt az esetleges duzzanat és véraláfutások csökkentése érdekében. Kerülendő a bőr szükségtelen érintése, tapogatása. Ne emeljen, ne cipeljen nehezet, ne feküdjön hanyatt a kezelés után 4 óráig, ezáltal elkerülhető a beinjekciózott gyógyszer nem kívánatos továbbterjedése (6 óráig függőleges testhelyzetben kell maradni!!!). Erős napsugárzás, szolárium, szauna az első napokban kerülendő.
A Botulinumtoxin hatása nem érezhető azonnal, kell 1-2 nap mire kifejti hatását, ami a bőr és a ráncok kisimulásában mutatkozik meg. Az izomlazulás azonban nem szól egy életre, a Botulinumtoxin hatása lassan 4-6 hónap alatt leépül és utána a kezelés ismétlése válik szükségessé.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A Botox kezelésnél azonban jelentős szövődményekkel nem kell számolni. A kezelés után az injekció helyén esetenként véraláfutások alakulhatnak ki, átmenetileg megereszkedhet a szemhéj. További mellékhatások lehetnek: enyhe rosszullét, gyengeség, fejfájás, bőrkiütés, viszketés, pigmentálódás.
Konzultáció

Ránctalanítás - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések