Zsírleszívás

Zsírleszívás (liposuctio) olyan műtéti eljárás, amely során megváltoztatjuk, átalakítjuk a test kontúrját, körvonalát azáltal, hogy a felesleges, felhalmozódott zsírdepókat eltávolítjuk a test különböző területeiről (has, csípő, comb, térd, kar, hát, nyak területe).

A zsírleszívás nem helyettesíti a fogyókúrát és kifejezett túlsúly esetén nem elsődlegesen választandó eljárás a testkontúr korrekciójára. A zsírleszívás olyan helyi zsírdepók tartós eltávolítását célozza meg, melyek sportra és diétára sem reagálnak.

Zsírleszívás - föbb tudnivalók

Műtéti idő

Kb. 1-3 óra

Műtéti utógondozás, utókezelés:

- Sportos aktivitás mellőzése
- Testi, fizikai megerőltetés kerülése
- Időtartam kb. 4 hét
- Speciális haskötő, fűző viselése 4-6 hétig

Anesztézia

Helyi érzéstelenítés, vagy altatás

Kórházi bennfekvés

Ambuláns, járó beteg ellátás vagy egynapos bennfekvés

Zsírleszívés árak
  • Konzultáció Díjmentes

    Orvos: Dr. Bognár Gábor Ph.D.

  • Zsírleszívás 150.000 Ft./régió

    Alhas=2 régió; derék, csípő, bricsesz, belső comb, fenék alatti hajlat = oldalanként 1 régió

  • Kontroll Díjmentes
Gyakran Ismételt kérdések

Dr. Bognár Gábor Ph.D.
egyetemi docens, plasztikai sebész

A zsírszívással javítani lehet a külső megjelenési formán, növelhető az önbizalom. Zsírszívásra azok a nők és férfiak a legalkalmasabbak, akiknek nincs kifejezetten nagy túlsúlyuk, de testük bizonyos területein zavaró zsírdepók vannak. Fontos tényező a bőr minősége, elaszticitása, hogy a felesleges zsír eltávolítása után a bőr össze tudjon húzódni és egy egyenletes felület, kontúr maradjon vissza. Erősen megnyúlt, megereszkedett bőr esetében (pl. nagy testsúlycsökkenés után) inkább egy feszesítő műtét (hasplasztika, body-lift) ajánlott. A zsírszívás nem alkalmas a bőr minőségének megváltoztatására, javítására, így a narancsbőr kezelésére sem.

A konzultáció során részletesen megbeszélésre kerülnek a beavatkozás részletei, illetve az Ön kívánságai és az esetleges aggályok, kételyek is. Ezzel egybekötve megtörténik a testkontúr és a szövetek minőségének precíz vizsgálata, beleértve a fényképek elkészítését is, amelyek segítségével később felvázolhatóak és elmagyarázhatóak a műtét lépései. A rendelkezésre álló, különböző műtéti technikák, eljárások ezek után közösen megbeszélésre kerülnek, kiegészítve a lehetséges korlátozásokkal, kockázatokkal és szövődményekkel. Előfordulhat, hogy egy másfajta beavatkozás kivitelezése merül fel Önnél. A has területén gyakran sokkal szebb és jobb eredményeket lehet elérni egy önálló vagy kiegészítésként alkalmazott hasfalplasztikával.
A beavatkozás általában altatásban történik, de esetenként helyi érzéstelenítésben is végezhető. A műtét kb. 1-3 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően. A kezelendő terület pontos kirajzolása után egy vagy több 0.5 cm-es metszésen keresztül speciális oldatot infiltrálnak, fecskendeznek be, amely már a helyi érzéstelenítőszert is tartalmazza (ún. „tumeszcens oldat”). Ugyanezen a metszésen keresztül azután szívó katétert vezetnek be, melyen keresztül a felesleges zsírszövetet vákuum alatt leszívják, eltávolítják. A műtétet követően speciális kompressziós nadrágot, fűzőt helyeznek fel.
A sebészi metszést általában nem kell öltésekkel zárni, problémamentesen, spontán záródnak, de ha mégis szükséges, felszívódó varratokat tesznek be. A műtét után enyhe fájdalommal, égő, feszítő érzéssel, duzzanattal, véraláfutásokkal kell számolni. A gyógyulás elősegítése érdekében 1-2 hét szabadságot tervezzen be és néhány hétig kerülje a megerőltető testi aktivitásokat, sportokat. 6 hétig konzekvensen viselni kell egy speciális kompressziós nadrágot, fűzőt, ami hozzájárul a duzzanat és a fájdalom csökkentéséhez valamint a kívánt forma kialakításához, az egyenletes kontúr eléréséhez.
A beavatkozás általában altatásban történik, de esetenként helyi érzéstelenítésben is végezhető. A műtét kb. 1-3 órát vesz igénybe, a beavatkozás nagyságától függően. A kezelendő terület pontos kirajzolása után egy 0.5-1 cm hosszú metszésen keresztül speciális oldatot infiltrálnak, fecskendeznek be, amely már a helyi érzéstelenítőszert is tartalmazza (ún. „tumeszcenc oldat”). Ugyanezen a metszésen keresztül azután szívó katétert vezetnek be, melyen keresztül a felesleges zsírszövetet vákuum alatt leszívják, eltávolítják. A műtétet követően egy speciális kompressziós nadrágot, fűzőt helyeznek fel.
Nem létezik sebészeti beavatkozás rizikó nélkül, bármely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Beszélje meg kezelőorvosával és altatóorvosával a lehetséges felmerülő problémákat. A szövődmények közül megemlítendő: érzéstelenítéssel, altatással kapcsolatos reakciók, vérzés, gyulladás, bőr érzészavara, bőrelszíneződés, lógó bőr, bőrfelszíni egyenetlenség, thrombembóliás szövődmények, zsírembólia. Megfelelő előkészületekkel azonban ezek a szövődmények minimalizálhatóak illetve kiküszöbölhetőek.
Konzultáció

Zsírleszívás - Ingyenes konzultáció

A konzultációs időpontot, előzetes egyeztetés után, rugalmasan, az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki.

Töltse ki űrlapunkat és rövid időn belül megkeressük Önt a díjmentes konzultációs időpont egyeztetése végett.

Hasonló kezelések