visszér műtét

A lábikrán és a comb belső oldalán kialakuló visszerek főleg a nők életét keserítik meg. A kenőcsök és a masszázs átmeneti segítséget nyújthatnak, de a genetikailag kódolt probléma idővel sebészt és műtétet igényel. A visszerek műtétét érsebészek és általános sebészek is végzik, ki-ki a maga technikájával és hozzáállásával. A visszerek műtétjének plasztikai sebészeti technikája a minimális hegképzést és a tökéletes esztétikai eredményt célozza meg.

A visszerek sebészetében a műtét a legbiztosabb út a gyógyuláshoz, ezt azonban sok esetben fájdalmas műtét utáni időszak, nagy kiterjedésű bevérzések, hegek kísérhetik. Kár tagadni, hogy ezek a műtétek sokszor a műtéti program végére kerülnek, ill. ún. „tanulóműtétnek” számítanak. Nem egy pácienst elriaszthat a lábszáron látható hegek sora és a műtét utáni pigmentfoltok tarkasága. Sokan emiatt az un. injekciós kezelést választják, amely azonban csak a visszerek egyes típusainál hatásos és ugyanúgy vezethet a beinjekciózott területek pigmentáltságához. Emellett többször kell ismételni, a visszerek kiújulhatnak.

A plasztikai sebészeti finom eszközök és technikák alkalmazásával szinte láthatatlan 1-2 mm-es feltárásokból tudjuk az összes kitágult és injekcióra alkalmatlan visszeret eltávolítani. A mély vénás rendszer felé futó ereket, melyek a felszínes (látható) visszerek feszülését okozzák, finom öltésekkel varrjuk el (a hagyományos megszakítás, azaz a visszerek el- és kitépése helyett). A műtét utáni fájdalom minimális, a teljes vérzéskontroll miatt a vérömlenyek elkerülhetőek és a beteg azonnal járóképes. Egyes esetekben a műtét ambulánsan is elvégezhető.